FORUMUL PRIETENILOR MIJLOACELOR DE TRANSPORT DIN ROMANIA
Bine ati venit
FORUMUL PRIETENILOR MIJLOACELOR DE TRANSPORT DIN ROMANIA | Lista de useri | Reguli

FORUMUL PRIETENILOR MIJLOACELOR DE TRANSPORT DIN ROMANIA / judetul BRASOV / pro troleibuze    
Autor
Mesaj Pagini:  1 2 3
sisintea
Admin

Din: Medias
Inregistrat: 03-03-2005
Postari: 1071
Oameni buni, iata materialul transmis primarului municipiului BRASOV:
FORUMUL PRIETENILOR MIJLOACELOR
DE TRANSPORT DIN ROMANIA
Telefon: 0744699672
Web: http://trolleybus.3xforum.ro
e-mail: sisintea@4x.ro
Nr. 3 din 24.06.2005


                       CATRE,
         Dl. SCRIPCARU GEORGE
     Primar al municipiului BRASOV


    Incep prin a va transmite cele mai sincere urari de bine, sanatate si putere in misiunea grea pe care o aveti, de a face din municipiul Brasov o perla europeana.
    Ma numesc Sîntea Silviu si sint fondatorul Forumului Prietenilor Mijloacelor de Transport din Romania, ce-si propune colaborarea cu Primariile din tara pentru introducerea, pastrarea sau dezvoltarea unui transport public ecologic, modern, racordat la realitatile europene.
    Din presa locala am aflat ca exista tendinta inlocuirii transportului ecologic cu troleibuze si tramvaie cu autobuze de tip MAZ. Vreau sa va reamintesc faptul ca in campania electorala ati militat pentru modernizarea mijloacelor de transport, nemaivorbind de mentinerea in zona Centrului Istoric doar a transportului nepoluant, cu troleibuze. De asemenea, pe pagina web a Primariei municipiului Brasov erau creionate variante ambitioase de achizitionare de troleibuze performante si extinderea transportului electric.
    Municipiul Brasov dispune de o retea complexa de linii de troleibuz (92 km cale simpla retea de contact pt. troleibuze), acest sistem de transport fiind unul traditional in acest municipiu. De altfel, la ora actuala sint 131 troleibuze si 128 autobuze apartinind operatorului local de transport R.A.T.Bv.
    De-a lungul timpului investitiile in reteaua de troleibuze s-au facut cu pasiune, competenta si bani publici pentru ca locuitorii municipiului Brasov sa beneficieze de un transport modern, economic si ecologic. Parcul de troleibuze a capatat consistenta prin achizitionarea acestui tip de mijloc de transport de la R.A.T. Constanta dar si din Lugano, Basel si Winterthur. Mai nou, municipalitatea colaboreaza cu firma MAZ din Minsk, acest lucru fiind revelat de autobuzele galbene de tip MAZ-103 ce au inceput sa circule pe strazile brasovene. Acestea, ca si alte vehicule ce au circulat de-a lungul vremii se pot vedea pe site-ul nostru, www.brasovfoto.3x.ro .
    Sint convins ca luarea unei decizii radicale cum este cea a eliminarii troleibuzelor de pe arterele municipiului fara o fundamentare tehnica solida, doar de dragul comoditatii, si fara consultarea populatiei (prin sondaj sau chiar referendum) ar fi un abuz de neiertat. Toata reteaua si vehiculele apartin, in fapt, constiintei brasovenilor si nu neaparat unui Consiliu Local. Sigur ca troleibuzele sint vehicule mai pretentioase, necesita o intretinere mai atenta, a lor cit si a retelei de contact, dar randamentul acestora si avantajele unui transport total nepoluant (inclusiv fonic), durabil, ideea de modernizare, necesitatea unei regii de a face investitii sint considerente ce atirna balanta in favoarea chiar a extinderii transportului in comun cu troleibuze. In Sacele, cartierul Noua, cartierul Saturn, reintroducerea traseelor de troleibuz 4 si 6, etc. Achizitionarea de troleibuze noi (de tip Irisbus Agora –exemplu Cluj Napoca-, Solaris, Ikarus sau chiar MAZ), performante (cu motoare economice cu chopper, cu decuplarea si recuplarea pneumatica a captatorilor de curent si cu alternativa motoare diesel sau baterii) este o solutie la indemina Dvs. Si constituie un transport competitiv si agreat si de municipalitati din Elvetia, Italia, Suedia, Cehia, Germania, etc.
   
Doresc sa va asigur de toata consideratia mea si sa alegeti solutii viabile,
               ing. Sîntea Silviu

Materialul a fost transmis prin fax si prin intermediul paginii web www.brasovcity.ro


24-06-2005 12:58:33
E-mail | Site  
sdanescu
Active member

Din: timisoara
Inregistrat: 01-06-2005
Postari: 285
Silviu, o mica observatie. Si mie mi s-a facut la un moment dat aceasta observatie si m-am conformat. Acolo unde iti apare numele (chiar si in actele oficiale) in prima pozitie apare PREnumele, iar in a doua numele. Vezi cazurile persoanelor mediatizate: Mihai Eminescu, Ion Creanga, Mihail Sadoveanu, sau cazuri mai actuale: Traian Basescu, ion iliescu, Emil Constantinescu. Ultimele exemple nu sunt reclama politica, insa reprezinta cazuri care sunt des utilizate. Sper sa nu te deranjeze prea mult remarca mea, insa consider ca e un plus de imagine de care poti beneficia. Sper sa nu ma consideri "pruteanul" siteului... In rest textul e OK, sper sa existe si un feed-back la efortul tau... Sper ca nu te-a deranjat prea tare remarca mea...  ;)

24-06-2005 13:35:46
   
sisintea
Admin

Din: Medias
Inregistrat: 03-03-2005
Postari: 1071
Dimpotriva. Mai ales ca ai si dreptate. Sper ca ai observat ca ingrijesc limba romana.
Poti fi pruteanul siteului, dar fara zacusca.


24-06-2005 13:46:27
E-mail | Site  
sdanescu
Active member

Din: timisoara
Inregistrat: 01-06-2005
Postari: 285
:)))) Prefer sa raman eu insumi si in felul acesta nu se mai pune problema acelui produs alimentar atat de usor de dus pe motocicleta... Oricum, m-a distrat raspunsul tau. Si mi-a placut promtitudinea...

24-06-2005 14:08:02
   
radu
Active member

Inregistrat: 09-03-2005
Postari: 265
silviule...esti minunat...sa dea dumnezeu sa fie bine....ai scris f frumos...sa speram ca acest mesaj il va incuraja pe primar sa sprijine troleibuzele si nu sa le desfiinteze....desi..d p meu d v este o zvonistica

26-06-2005 01:29:25
   
whitewolfcata
Active member

Din: Bucuresti 6 - Militari
Inregistrat: 07-03-2005
Postari: 847
Poate ar fi de ajutor si remarca privind achizitia de TROLEIBUZE Maz in locul autobuzelor Maz... Cu toate ca tot Maz-uri sunt, macar te asiguri ca atunci cand le-o veni mntea la cap mai ai o retea, ca daca apuca s-o desfiinteze, nu cred ca o vor mai reface... Oricum felicitari pentru ceea ce faci acolo, si tu, si radub, si zsizsi, care pana acum ati impins cel mai departe ambitiile de profesionalism ale acestui site si ale intentiei pe care o sustinem noi toti de salvare a transportului modern electric....
Poate s-o concretiza vreodata si acel ONG si acel muzeu al transporturilor... Doamne, cate frumuseti se duc si noi ne uitam cum dispar sub ochii nostri...


27-06-2005 08:41:47
E-mail  
radu
Active member

Inregistrat: 09-03-2005
Postari: 265
asa este...desi sa stii ca reteaua in brasov inca sta bine...si va mai sta..zic eu...sunt de parere ca este mai mult zvonistica....dar deh....cine stie...ca asa se zice si la sibiu....insa sper sa reusim si aici si peste tot....eu propun sa organizam anul asta o intalnire unde sa dezbatem mai multe probleme....dar si sa ne cunoastem si sa stam de vorba "face 2 face"

30-06-2005 23:42:36
   
sisintea
Admin

Din: Medias
Inregistrat: 03-03-2005
Postari: 1071
forumul Buna Ziua Brasov:
http://www.bzb.ro/phorum/read.php?f=1&a ... amp;t=3675
si
http://www.bzb.ro/phorum/read.php?f=1&a ... amp;t=3627
Da, exista societate civila!


07-07-2005 17:12:01
E-mail | Site  
Ionescu
Active member

Inregistrat: 11-07-2005
Postari: 73
Buna ziua,
Sunt cel care a postat pe BZB cele doua subiecte legate de transportul electric in Brasov.
In primul rind ma bucur sa vad ca exista un astfel de site.  Evident, doar un inginer, cum de profesie sunt si eu, putea face asa ceva :)
In al doilea rind, si tramvaiul brasovean este intr-o situatie similara si imi pare rau domnule inginer ca in adresa catre primar ati omis din vedere pe acesta!
Daca vrem sa fim corecti, trebuie sa mentionam ca primarul Scripcaru s-a ocupat destul de bine de transportul in comun, care are program de rulare si destule linii noi. Ma bucur si pentru autobuzele noi, MAN, MERCEDES, chiar si rusescul MAZ.
Insa toata aceasta bucurie dispare instant la aflarea vestii desfiintarii tr. electric!!!
Traiesc de ceva timp in NL iar aici situatia este pe dos!!! Nu stiu pe unde sa puna tramvaie!! Cred ca vor ajunge sa crircule de mana cu vapoarele!!!
Propun ca sa ne unim putin fortele si sa incercam sa facem un plan de intretinere si modernizare a transportului electric in oras, care sa poata fi prezentat primariei!


11-07-2005 14:53:04
   
sisintea
Admin

Din: Medias
Inregistrat: 03-03-2005
Postari: 1071
De ce n-am insistat referitor la traseul 101 de tramvai: Brasovul, un oras putrernic (si oarecum nedrept) industrializat are un procent al somajului extrem de ridicat. Odata cu reducerea activitatii fabricilor ruta 101 (altfel circulata) incepe sa decada, cel putin din punct de vedere al caii de rulare. Dar troleibuzul este mijloc principal de transport in Brasov.
In fine, sper sa pot pune umarul la reintroducerea tramvaiului in Sibiu.
La Brasov, o sa-mi diversific "reactiile".


11-07-2005 18:00:04
E-mail | Site  
sisintea
Admin

Din: Medias
Inregistrat: 03-03-2005
Postari: 1071
Am mutat aici revendicarile noastre ca sa pastram oglinda prezentarii transportului urban pe judete nealterata. Si sa ne spunem parerile tot aici, tinindu-va public la curent cu evolutia "cauzelor".

11-07-2005 19:31:30
E-mail | Site  
blau
Active member

Din: Brasov
Inregistrat: 21-04-2005
Postari: 58
Buna treaba Silviu. Sa speram ca se va face ceva. Azi am apucat sa ma uit pe pozele din Sibiu si am vazut cum arata reteaua. Sper ca nu supar pe cineva cand spun ca cea din Brasov e lux pe langa cea din Sibiu. Ar fi pacat sa se desfiinteze. In Brasov nu a fost inlaturat 1 metru de retea de contact pana acum chiar in zone in care nu mai circula troleibuze de ani de zile si acum sa le desfiinteze. Din potriva in momentul de fata exista cel putin 5-6 linii de autobuz care pot fii transformate in troleibuz cu investitii minime (trebuie puse cabluri pentru o statie cel mult doua).
PS: N-am mai postat de mult ca sunt foarte ocupat cu munca si altele, azi am reusit sa prind un moment mai liber dupa aproape o luna, insa am mai tras cate un ochi pe forum in tot acest timp. Sper ca in curand sa pot intra mai mult si sa trimit si pozele care le-am mai facut.
Succes


18-07-2005 11:03:35
   
sisintea
Admin

Din: Medias
Inregistrat: 03-03-2005
Postari: 1071
Vad ca si altii din lumea larga se lupta PENTRU troleibuze:
http://www.trolleycoalition.org
http://www.geocities.com/trolley_coalition
http://www.bettertransit.ab.ca
http://www.barp.ca/eetb.html


22-07-2005 09:34:18
E-mail | Site  
sisintea
Admin

Din: Medias
Inregistrat: 03-03-2005
Postari: 1071
Agenda Locala 21, un document extrem de pertinent, de fapt o strategie construita de specialisti.
Sa spicuim:

.         Protejarea patrimoniului turistic al centrului municipiului de poluarea datorata traficului rutier

Acţiuni
•    Definirea zonei de restrictie pentru traficul autoturismeor personale.
•    Facilitati fiscale pentru operatorii de taximetre care utilizeaza combustibili considerati curati (GPL, GN, Alcooli, Uleiuri vegetale)
•    Dezvoltarea de parcari subterane si/sau supraterane pentru autoturisme plasate la limita zonei de restrictie a circulatiei,
•    Stabilirea unor taxe de parcare in zona de restrictie care sa subventioneze costurile de parcare in afara zonei de restrictie.
•    Promovarea achizitionarii de mijloace „prietenoase cu mediul” pentru transportul public

n. mea, sisintea: bineinteles ca
MAZ-urile sint prietenoase cu mediul. Troleibuzele nu !!!?

Asigurarea unei distribuiri echilibrate a mijloacelor de transport si incurajarea formelor alternative de transport

Acţiuni
•    Realizarea unei distributii echitabile a mijloacelor de transport public in diferitele cartiere ale municipiului
•    Dezvoltarea unei infrastructuri in paralel cu rutele pietonale pentru biciclisti.
•    Acordarea de stimulente pentru cei care utilizeaza formele alternative de transport (spatii de parcare sigura  fara taxa)
•    Dezvoltarea unui sistem urban de monitorizre a nivelului de poluare chimica si sonora cu posibilitatea directionarii traficului din zonele poluate


Dezvoltarea  si modernizarea infrastructurii de transport si optimizarea traficului auto

Acţiuni
•    Realizarea soselei de centura a Municipiului Brasov  tinind seama de aria de extindere a constructiilor de locuinte si de realizarea legaturilor cu sistemul de autostrazi.
•    Realizarea unui aeroport international de pasageri si marfuri.
•    Extinderea liniilor de tramvai spre zonele de amplasare a marilor magazine.
•    Extinderea infrastructurii de transport in zonele ce urmeaza a fi dezvoltate.
•    Modernizarea retelei stradale existente si a trotuarelor.
•    Clasificarea străzilor după valorile traficului auto
•    Introducerea sensului giratoriu în locul semaforului, în cât mai multe intersecţii, pentru fluidizarea traficului
•    Corelarea timpilor de funcţionare a semafoarelor cu valorile de trafic, introducerea undei verzi (cu marcarea timpului disponibil de trecere) pe traseele importante de deplasare din municipiul Braşov.
•    Interzicerea staţionării pe străzile din categoria… şi desfiinţarea  parcărilor auto din carosabil
•    Reorganizarea amplasamentelor staţiilor TAXI, astfel încât acestea să nu influenţeze traficul auto şi circulaţia pietonilor
•    Realizarea de pasaje subterane sau supraterane pentru traversarea de către pietoni a străzilor cu trafic intens


II.    Imbunatatirea calitatii aerului in municipiul Brasov

Actiuni:
•    Realizarea unui sistem de monitoring a calitatii aerului (poluanti gazosi, pulberi si nivelul zgomotului) in municipiul Brasov
•    Incadrarea emisiilor de oxizi de sulf, de azot, de carbon si a pulberilor precum si a hidrocarburilor nearse din combustibilii conventionali (provenite din instalatiile de ardere) in limitele legale admise
•    Incadrarea nivelului de zgomot in limitele legale admise, inclusiv in zona afectata direct de traficul feroviar
•    Optimizarea planului de mobilitate (trasee, parc auto, piste pentru biciclete, zone pietonale) in vederea reducerii poluarii aerului datorata traficului
•    Eliminarea poluarii atmosferei datorata arderilor necontrolate a deseurilor menajere si a resturilor vegetale
•    Eficientizarea consumului de energie
•    Renaturarea zonelor deficitare in vegetatie, extinderea si intretinerea  zonelor verzi exitentePlanul de actiune: http://www.brasovcity.ro/primarie/a21/docnew/2.zip


24-07-2005 20:41:09
E-mail | Site  
Ionescu
Active member

Inregistrat: 11-07-2005
Postari: 73
Salut Silviu: sa stii ca linia de tramvai este intens utilizata in continuare!!! Nu are treaba aproape deloc la momentul actual cu industrializarea ci cu locuitorii celor 4 cartiere pe care le deserveste: Tractorul, Gara, Scriitorilor si Astra.
Eu, de prin 2000 cand vin la Bv vin cu trrenul lqa diverse ore: de fiecare data e plin si stau cu bagaje in picioare, desi are o frecventa ridicata si este extrem de punctual! Intr-o dimineata am fost nevoit sa plec de urgenta inapoi spre Bucuresti si am avut nevoiue de tramvai care m-a servit prompt: la 5.26 cum scria in program a fost acolo si astfel datorita lui am reusit sa prind trenul...
Serios la orice ora gasesti destui calatori in tramvai, chiar si la 23.58 in timpul sapt cand trece ultimul dinspre Saturn spre Rulmentul suunt cativa calatori (ii vad ca doar imi trece prin fata geamului). Inplus, politica asta cu dam jos linii ca nu sunt calatori chipurile e o idiotenie: in Olanda acolo unde stau firmele de ttransporrt public (caci acolo in maj e privat) mentin linii pe care uneori nu circula mai nimeni!
Oricum in continuare sustin ideea mai sus mentionata in agenda 21 de extindere a liniei prinfata marilor centre comerciale pina in Noua sau Sacele!


25-07-2005 23:25:05
   
sisintea
Admin

Din: Medias
Inregistrat: 03-03-2005
Postari: 1071
Ai avut dreptate cu tramvaiul, azi m-am intors de la Brasov, aceste vehicule erau pline ochi. Ma uitam cu jind la linia de tramvai catre Sacele, cu ramificatie catre Noua...
Troleibuzele de pe linia 5 sint arhi-aglomerate. Si cele de pe linia 1.
Balalaika n-a fost inca zgindarita.


27-07-2005 22:22:11
E-mail | Site  
blau
Active member

Din: Brasov
Inregistrat: 21-04-2005
Postari: 58
RAT BRASOV ISI MARESTE PARCUL AUTO CU INCA 30 DE AUTOBUZE

RAT Brasov isi va mari parcul auto cu 30 de autobuze noi, marca MAZ, acestea urmand sa soseasca pana pe 1 august. Decizia achizitionarii de noi autobuze a fost luata de curand de consilierii locali. Potrivit estimarilor conducerii RAT, costurile sunt de 10 miliarde de lei/autobuz, acest mijloc de transport fiind preferat deoarece are o greutate mai mica decat aceea a unui troleibuz, iar infrastructura strazilor va fi mai putin solicitata. Autobuzele vor fi cumparate in leasing, termenul limita pentru achitare fiind 2010.
Potrivit unui raport al Directiei Tehnice a Primariei Brasov, transportul calatorilor se desfasoara mult mai usor cu ajutorul autobuzelor, care nu au de suferit nici de pe urma intreruperii curentului electric. “Autobuzele sunt dotate cu sisteme de reducere a poluarii chimice si fonice, in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare”, se mentioneaza in raport. In prezent, RAT Brasov are in parcul auto 267 de autobuze si troleibuze, dintre care 150 au norma de casare indeplinita, precum si o stare tehnica precara.
Primarul George Scripcaru a sustinut ca in perioada urmatoare vor fi demarate si procedurile de achizitionare a alte 130 de autobuze noi, pentru care RAT urmeaza sa acceseze un credit BERD. Scripcaru a spus ca in trafic vor mai ramane doar 16 troleibuze care indeplinesc normele impuse: “Trebuie sa schimbam si troleibuzele pentru a evita sa mai platim cheltuieli pentru incidente neplacute. De exemplu, cand s-a electrocutat un baiat in troleibuz, RAT-ul a platit despagubiri de 100 milioane lei”.
http://www.transilvaniaexpres.ro/index. ... rticol=143

Citat:"Trebuie sa schimbam si troleibuzele pentru a evita sa mai platim cheltuieli pentru incidente neplacute. De exemplu, cand s-a electrocutat un baiat in troleibuz, RAT-ul a platit despagubiri de 100 milioane lei”
M-a convins. E clar ca trebuie schimbate. Propun sa se foloseasca carute ca sigur ne scapa de astfel de incidente neplacute (cine stie poate explodeaza motorina in autobuz). Se pare ca pana la urma incepe sa dea inapoi primarul. Cica vor fi pastrate troleibuzele in stare tehnica buna (tot din acest articol).


29-07-2005 14:14:14
   
sisintea
Admin

Din: Medias
Inregistrat: 03-03-2005
Postari: 1071
Ce argumente puerile are violonistul vostru.
Autobuzele sint mai usoare, precum femeile? Unele? Iar troleibuzele mai grele??? Ce ageamii!
Blau, in perioada in care ma aflu la Brasov, iti propun sa facem o vizita la RATBv.
I-am scris si consilierului Gabriela Plopeanu, coordonator local al proiectului Agenda 21, e-mail:gabi_p@brasovcity.ro
Astept raspunsul dinsei.
Poate cei de la Directia Tehnica a Scripcariei Brasov nu mai sint multumiti de Agenda Locala 21. Vor Agenda Locala 20 ca e, nu-i asa, mai putin grea.


29-07-2005 14:36:12
E-mail | Site  
sdanescu
Active member

Din: timisoara
Inregistrat: 01-06-2005
Postari: 285
Daca incepe sa dispara reteaua evolutia va fi clara. Reintroducerea nu se va face ulterior din lipsa de fonduri... Si pana la urma cu cat e mai greu un troleibuz comparativ cu un autobuz. Exista si troleibuze simple (nearticulate) daca e asa o mare problema greutatea. Plus ca un transport civilizat inseamna ca pasagerii au locuri pe scaune, nicidecum stau in picioare (eventual si pe scari). Daca e asa insemana ca nr de vehicole pe traseu trebuie sa creasca.
Ar trebui, daca tot fac excursii pe bani publici acesti domni, sa mai si vada ce se intampla in jur, si mai ales in ce constau diferentele stilului de viata de acolo fata de cel de aici. Oricum, fie ca vor sau nu, la acelasi standard trebuie sa ajungem si noi, oricat vor tergiversa ei acest proces. Vrand-nevrand ecologia isi va spune cuvantul. Cred ca intr-un fel decizia defrisarii retelei, poate fi asociata cu defrisarea padurilor din Moldova. Rezultatele in cel de-al doilea caz s-au putut vedea, probabil ca urmarind statistic evolutia anumitor boli datorate poluarii vor constata o anume crestere. Sunt la putere si au sansa sa actioneze parghiile necesare schimbarii (in bine - sau asa ar trebui). Natura ne rasplateste lipsa de respect fata de ea, in cel mai dur mod...
Succes Silviu S.


29-07-2005 18:36:32
   
george
Active member

Inregistrat: 26-05-2005
Postari: 160
in brasov am fost numai in week-end-uri si am circulat cu 10 b si 101 . tramvaiul mereu era aglomerat iar 10 b nici nu mai zic . nu-mi aduc aminte sa merg vreodata cu 10 b decat pe scara . nu sunt de acord cu schimbarea troleibuzelor cu autobuze.iar treaba cu baiatul electrocutat ( nu era vina lui ci a mecanicilor care freaca pisoiul in loc sa si faca munk cum trebuie )

30-07-2005 14:03:49
   
zsizsi
Active member

Din: Oradea
Inregistrat: 28-03-2005
Postari: 703
Există vreun termen limită până când se va desfiinţa complet tramvaiul şi troleibuzul sau doar treptat se va reduce parcul pe măsură ce se achiziţionează autobuze MAZ să le înlocuitoare?

_______________________________________
otl230 ex BVG 219 001 primul tramvai KT4D in Berlin.

31-07-2005 22:09:41
   
weeping eye
Active member

Din: Bucuresti
Inregistrat: 21-04-2005
Postari: 96
Parerea mea e ca tramvaiul in Brasov nu-si gaseste locul. Trebuia sa ramina linia 8 de troleibuz, ceea ce e usor de realizat. Silviu, de la primarie ai primit vreun raspuns? Pentru ca oricum nu au cum sa-ti dea o motivatie reala. Doar e clar ca numeni nu a primit nici un comision! Ha-ha-ha!

03-08-2005 12:09:58
   
Dr2005
Active member

Din: Bucuresti, 6, Drumul Taberei
Inregistrat: 10-07-2005
Postari: 1388
Tramvaiul e foarte bun pentru Brasov. Daca linia ar fi inlocuita(ceva gen 41)...

03-08-2005 19:02:46
   
sisintea
Admin

Din: Medias
Inregistrat: 03-03-2005
Postari: 1071
Toate raspunsurile primite de la Scripcaria Brasov le-am postat aici.

05-08-2005 11:29:36
E-mail | Site  
sisintea
Admin

Din: Medias
Inregistrat: 03-03-2005
Postari: 1071
Iata punctul de vedere al Primariei Brasov:

05-08-2005 11:30:11
E-mail | Site  
sisintea
Admin

Din: Medias
Inregistrat: 03-03-2005
Postari: 1071
,

05-08-2005 11:30:31
E-mail | Site  
sisintea
Admin

Din: Medias
Inregistrat: 03-03-2005
Postari: 1071
Sigur ca nici macar punct nu e ci o virgula in ron.
Revin, revin...


05-08-2005 11:31:21
E-mail | Site  
sisintea
Admin

Din: Medias
Inregistrat: 03-03-2005
Postari: 1071
Vali, nu ajungi prin Brasov in week-end-ul asta?

05-08-2005 11:32:14
E-mail | Site  
Pagini:  1 2 3