FORUMUL PRIETENILOR MIJLOACELOR DE TRANSPORT DIN ROMANIA
Bine ati venit
FORUMUL PRIETENILOR MIJLOACELOR DE TRANSPORT DIN ROMANIA | Lista de useri | Reguli

FORUMUL PRIETENILOR MIJLOACELOR DE TRANSPORT DIN ROMANIA / BUCURESTI / Bucurestenii vi se pregateste ceva    
Autor
Mesaj Pagini: 1
mig
Active member

Inregistrat: 04-09-2005
Postari: 30
Pod de 2 km in Capitala
Bucurestenilor li se pregatesc cativa ani de cosmar in ceea ce priveste circulatia rutiera. Bulevarde care leaga diferitele cartiere ale Capitalei vor fi inchise din primavara. Podul Grant intra in reparatie generala, iar alte cateva artere importante, printre care Nicolae Titulescu, sos. Orhideelor, Dinicu Golescu si sos. Grozavesti vor fi inchise pentru constructia Pasajului Rutier Basarab. Proiecte ample ale Municipalitatii, de care primarul general Adriean Videanu e foarte mandru si de care locuitorii Capitalei se ingrozesc, cu gandul la ambuteiaje. Mult disputatul proiect Pasajul Basarab, lansat de Basescu in 2001, se afla in faza finala, iar din primavara vor incepe constructiile care se estimeaza ca vor dura 3 ani. Valoarea investitiei se ridica la aproximativ 140 milioane de euro. in forma finala, dupa mai multe modificari de-a lungul timpului, pasajul va avea o lungime totala de 1.900 m din care pod 1.600 m. El se va intinde de la bd. Nicolae Titulescu, peste Calea Grivitei, trece calea ferata, ajunge in bd. Dinicu Golescu, sos. Orhideelor, traverseaza pe deasupra si intersectia Plevenei - Orhideelor - Giulesti, ajunge la Podul Grozavesti si se opreste in sos. Grozavesti. Vor exista bretele in Calea Plevnei, sos. Giulesti si Calea Grivitei. Pasajul va avea cate doua benzi pe fiecare sens, iar latimea lui este de 25 m. Pasajul va traversa si Dambovita. "in 15 septembrie vom lansa anuntul de licitatie pentru constructor si speram ca pana la sfarsitul anului sa semnam contractul", sustine Videanu.

Podul Grant se inchide din primavara pentru reparatii

in aceasta perioada se organizeaza si licitatia pentru refacerea Podului Grant. "Din primavara Podul va intra in consolidare", afirma Adriean Videanu. inchiderea Podului Grant va taia Bucurestiul in doua. Locuitorii din cartierele Crangasi, Drumul Taberei si Militari vor fi nevoiti sa ocoleasca pe la Gara de Nord pentru a ajunge in centru. Astfel, pe bucuresteni ii asteapta o primavara de cosmar.

Pasajul va usura circulatia in centru

Primarul Capitalei sustine ca prin constructia pasajului se va realiza descongestionarea centrului orasului si in special a axei care leaga nordul cu sudul Capitalei. Reabilitatea strazilor adiacente acestui pasaj (Titulescu, Orhideelor, Plevnei, Giulesti). Se va largi Podul Grozavesti cu cate doua benzi pe sens. Se va reduce cu peste 3,7% pe an consumul de carburanti pentru mijloacele auto care tranziteaza zona.

Blocurile, prea aproape de pod

Desi mai toti locuitorii Capitalei vor suferi in perioada in care se va construi acest pasaj, locuitorii din bulevardul Titulescu sunt revoltati de faptul ca vor trebui sa priveasca "o autostrada care le trece pe la fereastra". Pasarela va fi construita foarte aproape de blocurile de pe bd. Nicolae Titulescu (in proiectul initial erau circa 10 metri, iar acum a fost modificat la 15 metri de geamurile locatarilor).

Sursa:LIBERTATEA

Pasajul de la Basarab va fi mai lung si mai scump, potrivit proiectului administratiei Videanu, diferit de cel al lui Basescu
Peste 139 milioane de euro fara TVA, 1.900 de metri si 36 de luni de santier, acestea sunt principalele coordonate ale proiectului pasajului de la Basarab prezentat ieri de primarul Adriean Videanu. Constructia ar putea demara abia in primavara viitoare, desi primarul Videanu s-a laudat recent ca aceasta va incepe in aceasta toamna.
Deocamdata, pe 15 septembrie va fi lansata licitatia internationala pentru constructie, iar din primavara lui 2006 vor demara si lucrarile. Proiectul lui Videanu si al echipei sale este diferit de cel initiat de Traian Basescu si mai costisitor. Mai exact, daca in 2001 investitia era estimata la aproximativ 70 de milioane de euro, in prezent ea se ridica la 139,5 milioane de euro, fara TVA. Prin adaugarea acestei taxe, suma s-ar ridica la 166 de milioane de euro.

Pe pasaj va circula tramvaiul 26

Constructia pasajului va incepe concomitent din zona Nicolae Titulescu si podul Grozavesti. Pasajul Basarab porneste din soseaua Nicolae Titulescu, traverseaza linia de cai ferate de la Bucuresti-Basarab, apoi supratraverseaza bulevardul Dinicu Golescu si Calea Plevnei, soseaua Orhideelor, traverseaza raul Dambovita si coboara in soseaua Grozavesti.
„Lungimea pasajului s-a dublat, va ajunge la 1.900 de m si vor exista cate doua benzi pe fiecare sens. Va fi instalata o noua linie de tramvai, 26, care va avea traseul pe pasajul suprateran, iar pentru accesul cetatenilor se vor realiza scari rulante si lifturi pentru persoanele cu dizabilitati. Sub pasaj linia actuala de tramvai 46 isi va mentine cursul”, a mai adaugat Videanu.
In ceea ce priveste biserica existenta in zona, nu va fi obturata, deoarece s-a stabilit ca rampa de coborare sa nu fie mai mare de un metru. „Podul va avea o deschidere mare pentru a permite igienizarea, iar referitor la asociatiile de proprietari de pe Titulescu s-a stabilit ca distanta dintre pod si blocuri sa fie mai mare decat cea initiala, adica de 15 m”, a mai spus edilul-sef.
Realizarea acestei investitii va insemna totodata si reabilitarea strazilor aferente - Titulescu, Orhideelor, Plevnei, Giulesti, iar pe de alta parte se va largi si Podul Grozavesti cu cate doua benzi. Durata de realizare a investitiei va fi de 36 de luni.

„Ce urmeaza, sa purtam masti?”

„Ce urmeaza, sa purtam masti sau sa ne fie gazati copiii?”, l-au intrebat, ieri, pe primarul general trei dintre reprezentantii asociatiilor de proprietari din zona bulevardului Nicolae Titulescu, care urmeaza sa fie afectati de constructia Pasajului Basarab.
„In momentul in care s-a luat in calcul acest proiect nu s-a tinut cont de parerea noastra si mereu am fost purtati pe drumuri de primari. Nimeni nu ne-a ascultat, insa suntem si noi cetateni ai acestui oras, platim impozite si taxe si avem dreptul la un trai decent”, a declarat indignata Doina Popovici.
Ea a prezentat edilului-sef o lista cu peste 2.000 de semnaturi ale locatarilor din zona, sperand sa obtina macar de aceasta data o concesie. De altfel, asociatiile respective au dat deja in judecata Primaria Capitalei, procesul fiind in plina desfasurare. La randul sau, primarul Videanu a promis ca va discuta cu reprezentantii asociatiilor pentru a-i lamuri ca lucrurile s-au imbunatatit in favoarea lor.

Pretul apartamentelor din zona cade

Marius Costache, consilier imobiliar de la agentia imobiliara  „SC Mister Q”, a apreciat ca pretul apartamentelor din zona Titulescu va scadea. „Tendinta este de scadere a preturilor apartamentelor din aceasta zona, insa deocamdata putem face doar speculatii, fara a putea avea o situatie clara cu cat la suta se va micsora pretul acestora. Ar putea fi o scadere de 10a sau de 15a, ori chiar mai putin, in functie de cum vor fi afectate in realitate acele blocuri de constructia Pasajului Basarab”, a spus Costache. In prezent, pretul unui apartament pe bd. Titulescu, de 3 camere, in functie de etaj, variaza intre 60 si 68.000 de euro. „Parerea mea este ca pasajul este o constructie benefica si ca nu va putea afecta prea mult vanzarea imobilelor din zona, mai ales ca acolo se vand in medie pe an cam 10-15 apartamente”, a mai adaugat Costache.

Sursa:Evenimentul Zilei


08-09-2005 09:12:08
   
mig
Active member

Inregistrat: 04-09-2005
Postari: 30
41 va fi afectat de lucrarile la pasaj Grant?

08-09-2005 09:37:44
   
ManAndCat
Active member

Inregistrat: 24-07-2005
Postari: 859
In anii '80 a inceput constructia de astfel de pasaje in Egipt si au rezolvat partial problema circulatiei de acolo. Pe vremea aceea, se circula acolo cam ca in Bucuresti acum la orele de varf (cum o fi acum ?).
Am prins chiar construirea unui pasaj pe un bulevard mare al lor, numit 26 Iulie (ei stiu de unde), care traversa insula Zamalek. Erau piloni montati pe mijlocul strazii. Era aglomeratie, masini parcate langa trotuar, dar strazile erau acceptabile si nu erau gropi. Se putea circula pe cel putin o banda pe sens pe bulevard, dar cred ca existau si variante de ocolire acceptabile.
Pe unde sa ocolesti pe strazile mizerabile si pline de gropi din Bucuresti ? Iar Podul Grant a mai fost odata reparat pe timpul primarului marinar, iar lucrarea era garantata mai multi ani decat a rezistat.
Ce sa mai spunem atunci de faptul ca la Constanta si Galati troleibuzul e pe cale de disparitie si ca MAZarile isi fac de cap ? Pestele de la cap se strica. :(


08-09-2005 09:59:32
Site  
dexter23
Active member

Inregistrat: 06-08-2005
Postari: 139
41 va fi scos sau deviat din cate stiu eu. va fi un haos total

08-09-2005 12:23:23
   
ha
Active member

Din: Tirgu Mures
Inregistrat: 28-07-2005
Postari: 153
Pai faceti o cerere catre primarie, ca cel putin transportul in comun sa circule pe strazile afectate. In occident asa este. Chiar daca circula cu 5 km/h, in praf si in gropi, dar totusi, zona respectica nu era rupta de la transport. In Budapeste am intalnit asa ceva, si terbuie sa va zic, ca nu a incurcat cu nimic lucratorii, chiar daca acel bulevard se recontruia din temeli (incepand cu fundatia!).

08-09-2005 13:28:20
   
Dr2005
Active member

Din: Bucuresti, 6, Drumul Taberei
Inregistrat: 10-07-2005
Postari: 1388
Probabil că după ce se vor termina lucrările pe Ghencea şi Timişoara, oriv a va fi de viat total(numai capetele vor fi la fel)(S-a mai făcut aşa). Şi va apărea autobuzul 641 de la A. Militari, format cu cele mai distruse Simin-uri de acolo, mic şi aglomerat.

08-09-2005 18:23:31
   
Ionescu
Active member

Inregistrat: 11-07-2005
Postari: 73
Sa ne traiasca tov. Basescu: de ce intra Grantul in reparatii, cand chipurile a fost recosolidat pentru o vesnicie??? Nesimtiul naibii...

08-09-2005 19:49:27
   
Dr2005
Active member

Din: Bucuresti, 6, Drumul Taberei
Inregistrat: 10-07-2005
Postari: 1388
Lasă, că măcar o să aibă tramvai şi dup'aia (Spre deosebire de BV unde NU o să mai fie deloc tramvai)

08-09-2005 19:51:21
   
Dr2005
Active member

Din: Bucuresti, 6, Drumul Taberei
Inregistrat: 10-07-2005
Postari: 1388
Şi, podul grant a suferit o reparaţie capitală în 199, pe vremea lui Lis.

08-09-2005 19:51:52
   
ManAndCat
Active member

Inregistrat: 24-07-2005
Postari: 859

Ionescu a scris:

Sa ne traiasca tov. Basescu: de ce intra Grantul in reparatii, cand chipurile a fost recosolidat pentru o vesnicie??? Nesimtiul naibii...


Ca sa traiti bineeee !!


08-09-2005 20:13:53
Site  
radu
Active member

Inregistrat: 09-03-2005
Postari: 265
Fara politica!

08-09-2005 20:56:35
   
Dr2005
Active member

Din: Bucuresti, 6, Drumul Taberei
Inregistrat: 10-07-2005
Postari: 1388
Vrei exemple de nesimţiţi: Radu Mazăre, Ghe. Scripcaru, primrul din Brăila şi cel din Slatina. Băsescu măcar a făcut ceva.

08-09-2005 20:59:48
   
ManAndCat
Active member

Inregistrat: 24-07-2005
Postari: 859
Asa e, am vazut tot mai putini maidanezi urcandu-se in tramvaie.
:rotfl:


08-09-2005 21:05:11
Site  
ManAndCat
Active member

Inregistrat: 24-07-2005
Postari: 859
Nu mai pot modifica mesajul:
Chiar am vazut caini urcandu-se in mijloace de transport.


08-09-2005 21:06:36
Site  
Pagini: 1