FORUMUL PRIETENILOR MIJLOACELOR DE TRANSPORT DIN ROMANIA
Bine ati venit
FORUMUL PRIETENILOR MIJLOACELOR DE TRANSPORT DIN ROMANIA | Lista de useri | Reguli

FORUMUL PRIETENILOR MIJLOACELOR DE TRANSPORT DIN ROMANIA / BUCURESTI / Transportul in comun cu mijloace auto in Bucuresti    
Autor
Mesaj Pagini:  1 2 3 4
whitewolfcata
Active member

Din: Bucuresti 6 - Militari
Inregistrat: 07-03-2005
Postari: 847
Bucurestiul dispune de cea mai extinsa retea de transport in comun din Romania iar RATB-ul este inca unul dintre cei mai mari operatori de transport in comun din Europa, atat in ceea ce priveste lungimea traseelor cat si a vehiculelor pe care le detine.
RATB dispune de un site bunicel, www.ratb.ro , unde puteti gasi lucruri interesante, chiar si o mica galerie cu poze cu vehicule vechi.
In momentul actual se depun eforturi pentru imbunatatirea confortului oferit calatorilor, lucru evident pentru cineva care a folosit aproape zilnic serviciile RATB.
Detalii despre numerotarea liniilor sunt suficiente pe www.ratb.ro
Parcul de vehicule este cam asa:
Tramvaie: V3A, V2A, Tatra, Bucur, Rathgeber, Electroputere.
Astea sunt tipurile mari, exista unele mici variante pentru fiecare, diverse experimente/prototipuri sau adaptari pentru anumite necesitati.
Toate tramvaiele au fost modernizate, cu exceptia tramvaielor Rathgeber, second-hand, a lui Bucur (3004) si Tatra modernizat in V2A (3001, 3002, 3003), care sunt noi si a celor Electroputere care au fost convertite in vagoane de interventii.
V3A: modelul cel mai raspandit in Bucuresti, este modernizat in mai multe variante: cele roz, modernizate in colaborare cu FAUR, cele verzi, modernizate cu Electroputere si cele "clasice", vopsite in schema RATB, care nu stiu unde au fost modernizate. Cele mai multe V3A-uri au usi d-alea roto/translatante, foarte bune si eficiente.
Mai exista, ca variante, V3A-uri cu usi dintr-alea vechi, o usa fiind formata din 2 jumatati, fiecare jumatate fiind compusa din cate2 bucati mai mici, care se pliaza.
Mai exista si V3A-uri cu 2 capete, care circula ca un tramvai normal, nu le-am vazut niciodata folosite ca tramvaie-suveica.
V2A-urile au fost si ele toate modernizate, sunt vopsite exclusiv in schema RATB, au usi dintr-alea pliante, din 4 bucati. Exista si variante de V2A-uri cu 2 capete, care, la fel, nu stiu sa fi fost folosite ca reversibile.
Tatra sunt foarte numeroase, au fost modernizate. Circula uzual cuplate doua cate doua, dar mai sunt si exceptii, am vazut si unele circuland independent, cu ceva timp in urma. Nu cred ca exista o regula de cuplare, sunt cuplate destul de aleator, poate or fi fost ordonate la inceput. Sunt totusi foarte fiabile.
Bucur este unul ssingur, 3004, este albastru inchis si are scaune tapitate. Se pare ca a fost obtinut prin imbinarea sasiurilor a 2 Tatra, caroseria fiind integral noua.
V2A modernizat, 3001, 3002, 3003, sunt la fel, din imbinarea doua sasiuri de Tatra, cu caroserie noua. 3001 si 3002 sunt cu 2 capete si usi pe ambele parti, n-am priceput care a fost ideaa, 3003 este mai reusit, are doar un capat. 3001 este cel mai nasparliu, e colturos rau, mie nu-mi place, chiar daca mie de obicei imi plac vehiculele cu muchii mai drepte,
Rathgeber circula cuplate doua cate doua, un vagon motor si o remorca, sunt vopsite albastru, probabil ca vor fi retrase curand.
Eectroputere mai sunt cateva, convertite in vagoane de interventii.
Troleibuze: Ikarus 415 T, DAC/ROCAR, simple si articulate, ROCAR, Saurer,
Ikarus 415 T sunt cele mai numeroase acum, sunt doar in varianta scurta, sunt bune, mai cad uneori din cauza suprasolicitarilor la orele de varf. Se pare ca n-au fost gandite pentru o densitate asa mare de calatori pe metru patrat...
DAC/ROCAR, sunt cele clasice, au fost modernizate toate, exista variante scurte si lungi, plus variante scurte provenite din "scurtarea" unora foste lungi.
Cele carora le zic eu ROCAR sunt 2 pe caroserie de Simon, doar unul mai e functional, ca pe al doilea l-au busit repede si zace in depou... mai e si Rocar Autodromo, 7460, unul portocaliu, care circula de obicei pe linia 91, e cel mai modern. Mai exista inca cateva experimente ale celor de la ROCAR, niste variante intermediare intre DAC-ul clasic si ROCAR de Simon.
Saurer, au fost importate ca autobuze si convertite aici in troleibuze, n-am priceput de ce n-au luat direct troleibuze, circula pe 73, 74 si ocazional pe 76
Autobuze: DAC/ROCAR, ROCAR de Simon, Ikarus, DAF, Renault
DAC/ROCAR sunt foarte numeroase, unele modernizate, altele nu. Nu prea mai circula prin oras decat pe unele linii mai marginase si pe liniile preorasenesti.
ROCAR de Simon sunt vreo 200-300, sunt foarte fiabile, dupa parerea mea, si-si merita toi banii. Exista si un ROCAR Autodromo, unul rosu, numarul 98, circula uzual pe 105.
Ikarus, numeroase si astea, pe mine ma deranjeaza ca te zdruncina de-ti ies ochii din cap.
DAF-uri, 2 variante, foarte bune la vre,ea lor, prin '90, acum sunt cam in cadere, se apropie de o reparatie capitala.
Renault, este unul donat care circula pe 601.
Ce ma deranjeaza este schema de vopsire, care desi este minunata fata de galbenul jeg/mustar de dinainte,  adevenit obositoare, finnd aproape aceeasi pe toate vehiculele

Modificat de whitewolfcata (01-04-2005 11:47:41)


01-04-2005 10:05:09
E-mail  
radu
Active member

Inregistrat: 09-03-2005
Postari: 265
chiar...ai idee cate troleibuze romanesti lungi si scurte mai sunt in bucuresti???

01-04-2005 10:53:50
   
sisintea
Admin

Din: Medias
Inregistrat: 03-03-2005
Postari: 1073
As fi multumit daca ai afla ceva date tehnice despre autobuzele Saurer, transformate in troleibuze. Oare, judecind dupa culoarea lor portocalie, or fi aduse din Lausanne?
Troleibuzul acela AUTODROMO s-a vrut a fi o colaborare intre Rocar si KIEPE Elektrik, nematerializata din pacate. Acest tip de troleibuze circula in Italia.


04-04-2005 12:50:43
E-mail | Site  
whitewolfcata
Active member

Din: Bucuresti 6 - Militari
Inregistrat: 07-03-2005
Postari: 847
Se confirma ideea ca RATB intentioneaza sa renunte la troleibuzele tip DAC, in momentul in care va sosi urmatorul lot de troleibuze, ceea ce in Bucuresti, pentru un comision bun, se poate rezolva repede.
Poate ar fi util ca regiile care mai exploateaza troleibuze in tara sa se intereseze, poate reusesc sa puna mana pe ele, sa le ia la ei, troleibuzele DAC din Bucuresti au fost modernizate si sunt de departe mai bune decat DAC-urile din tara si cand spun asta sunt obiectiv.


04-04-2005 15:20:00
E-mail  
radu
Active member

Inregistrat: 09-03-2005
Postari: 265
ar fi super daca am putea aduce la sibiu cateva pt ca cei de aici din pacate nu au mai tinut decat unul singur...si e mare pacat...cand am intrebat au zis ca"da le dracu" ca oricum sunt rele...ceea ce eu personal nu cred....insa e pacat ca sibiul a avut de a lungul timpului peste 90 de astfel de troleibuze...erau chiar vremuri cand in sibiu nu exista nici un troleibuz scurt...primul troleibuz scurt a fost ungatorul care a fost adus probabil din bv sau cj era un ungator albastru de tip vechi MAN....silviu...zic bine???acesta a fost adus prin 1987....pe atunci aveam si 2 masini de interventie de tip vechi din bucuresti scurte...cred ca erau tot roman...care aveau platforma flexibila..mi se pareau super misto....nu  s a pastrat nimic si mi vine sa urlu....au fost multe mai sunt putine ...cel putin la sibiu...mai sunt 7 troleibuze romanesti din care unul lung nefunctional si 6 scurte din care doar 3 sunt in circulatie...si restul se duc....si e pacat pt ca asa ceva nu se mai fabrica....dar asta e....snutem totusi prea mici pt a salva ceva

06-04-2005 03:12:48
   
whitewolfcata
Active member

Din: Bucuresti 6 - Militari
Inregistrat: 07-03-2005
Postari: 847
Am mai discutat si astazi cu un sofer de troleibuz care mi-a confirmat intentia precisa de a se renunta la troleibuzele DAC pana la sfarsitul anului.... Sunt foarte trist din acest motiv... Incerc sa bag poze la greu, cat mai am la ce...
Nu inteleg insa cu ce o sa le inlocuiasca, ca in ultima vreme n-au venit troleibuze noi... Sau mai desfiinteaza o linie, odata cu troleibuzele care o deserveau ?!?!
Asta in conditiile in care am auzit de intentii de extindere a retelei de troleibuze de la Piata Sudului (momnetan izolata) pana la Universitate si Piata Victoriei, probabil pe traseul actualei linii de autobuze 381....
Acelasi sofer mi-a spus ca ar fi fost in teste la RATB un troleibuz Renault alb! Eu nu stiam/stiu nimic de el! Are cineva idee?
O alta chestie care m-a uimit in bucuresti este ca nu cred ca exista nici un autobuz Rocar 312, desi catre alte orase (Galati, parca si Cluj) au fost livrate... Care o fi ideea?


21-04-2005 13:00:16
E-mail  
andrei
Active member

Din: Paris (Bucuresti 1967-1985)
Inregistrat: 08-03-2005
Postari: 66
Buna,

Am auzit de intentia lui Basescu, pe vremea aceea candidat la postul de primar, de a prelungi troleibuzele de la Sudului catre Universitate si Victoriei (inca nu descoperise ca este metrou intre Berceni si Centru : masina sa circula doar la suprafata).

Cat despre viitoarele troleibuze... Vast program, vorba lui De Gaulle.
Renault nu mai fabrica troleibuze cam de la sfarsitul anilor 80 ; dintre acestea, avem cateva exemplare, de pilda la Timisoara (ex-Lyon).

Modelul Renault Agora (astazi : Irisbus Agora) este fabricat in versiunea troleibuz de Karosa si Skoda, si se cheama... Skoda Karosa 24Tr (versiunea articulata fiind 25Tr). Probabil ca, la export, acest vehicul este vandut sub numele Renault sau Agora Renault, mult mai renumit decat Karosa si Skoda ?

Cautati Skoda 24 Tr pe internet si o sa vedeti cum arata.

Salutari,

Andrei


22-04-2005 00:08:21
   
sisintea
Admin

Din: Medias
Inregistrat: 03-03-2005
Postari: 1073
http://www.skoda.cz/PRODUKTY.ASP?Q853A= ... S342ID4932

25-04-2005 16:30:56
E-mail | Site  
whitewolfcata
Active member

Din: Bucuresti 6 - Militari
Inregistrat: 07-03-2005
Postari: 847
Un autobuz Renault modernizat de RATB in colaborare cu
ALSTOM, RATB 97, care circula pe linia 601. Cica ar fi o donatie din partea unor studenti francezi care au solicitat expres sa fie utilizat exclusiv pe linia 601.



Modificat de whitewolfcata (28-04-2005 12:41:27)


28-04-2005 08:14:12
E-mail  
whitewolfcata
Active member

Din: Bucuresti 6 - Militari
Inregistrat: 07-03-2005
Postari: 847
Si acum un autobuz, RATB 2156, care mai sparge un pic monotonia de alb/gri/portocaliu a schemei standard de vopsire RATB...
2156-244-001



28-04-2005 08:15:39
E-mail  
weeping eye
Active member

Din: Bucuresti
Inregistrat: 21-04-2005
Postari: 96
De multa vreme 2156 a avut o schema de culori "nonconformista". imi amintesc de el ca prin anul 1995 era folosit la o cursa speciala si il vedeam mai mereu pe Magheru in zona Unicersitatii. Ma bucur ca este vopsit altfel decit celelelalte. E o pata de culoare placuta.

28-04-2005 12:37:13
   
Pasagerul
Active member

Inregistrat: 05-05-2005
Postari: 322

whitewolfcata a scris:

[...] am auzit de intentii de extindere a retelei de troleibuze de la Piata Sudului (momnetan izolata) pana la Universitate si Piata Victoriei, probabil pe traseul actualei linii de autobuze 381 [...]


Eu am auzit, din gura unui sef de pe la RATB, la o emisiune TV, e drept acum vreo 3-4 ani, de intentia de a se prelungi reteaua pina la Timpuri Noi (pe Calea Vacaresti), deci tot izolata ar fi ramas, dar cu un traseu mai lung. In urmatorul an am tot urmarit situatia, sa vad daca incepe "constructia" dar intr-un final mi-a iesit din cap problema. Oricum, nu s-a facut nimic.

Pe traseul 381 (Sudului - Tineretului - Unirii - Victoriei), si poate si mai departe, dar nu mai stiu, ca aveam doar 7 ani, au circulat troleibuze pina s-a deschis Magistrala 2 de metrou, adica prin 1985, moment in care s-au desfiintat toate mijloacele terestre pe aceasta relatie (printre altele era si masina 300, care intorcea la Tineretului si mergea, ca si azi, pina la Chibrit). Cred ca atunci a ramas izolata reteaua din Berceni. Eu mergeam troleibuzul pe aceasta linie, la gradinita, de la Tineretului pina in Romana, citeva luni, apoi si-au dat seama ca e mai lejer sa ma mute la o gradinita mai aproape de casa, si mergeam numai 2 statii, pina la Marasesti - Budapesta (acum prima statie de la Tineretului e Marasesti, dar atunci parca mai era una, mai ales ca cea de la Tineretului nu era unde este acum, linga metrou, ci cu vreo 50m inainte de intersectie).


07-05-2005 14:29:10
E-mail  
weeping eye
Active member

Din: Bucuresti
Inregistrat: 21-04-2005
Postari: 96
Erau linii de troleibuze care veneau dinspre Gara de Nord pe Lemnea, ieseau in Ana Ipatescu si se duceau spre universitate - Unirea si mai departe! Imi amintesc ca imi spunea matusi-mea ce sta in Pajura ca ajungea cu 87 (actual 65) la Sura Mare. Mai era 94 sau 95 care ajungea la Tineretului.
Mai stie cineva de liniile de troleibuze care intorceau la Drumul Taberei 35? Erau 61, 62, 63 - una mergea la P-ta Sudului, probabil 63 mergea la Fundeni (asta a circulat pina prin '95 intre Rosetti si Fundeni) si al treilea nu mai stiu!
Pe unde mergea fostul 65 (anul 1985) de ajungea de la Valea Ialomitei la Circ?


10-05-2005 12:30:22
   
Pasagerul
Active member

Inregistrat: 05-05-2005
Postari: 322
Din pacate in ghidul meu din 1982 nu apar nici 61, 62, 63 (nu existau deloc), singurele din Drumul Taberei intorcind la Valea Ialomitei si fiind 84 (spre Titan), 93 (intorcea la gara, pe bucla mare Stefan Furtuna - Baldovin - Garii de Nord - Witing) si 65 (intorcea la Opera; probabil a fost prelungit ulterior pe Bulevard - Rosetti - Sahia - Piata Galati - Tunari). 94 si 95 veneau din Berceni (pe trasee diferite), ajuneau la Tineretului - Centru - Lemnea - Gara.

12-05-2005 14:50:50
E-mail  
whitewolfcata
Active member

Din: Bucuresti 6 - Militari
Inregistrat: 07-03-2005
Postari: 847
Cum adica "bucla mare" ?!? Este actualul traseu de troleibuze care vine de pe Splai, trece pe langa ANEFS, traverseaza Calea Plevnei, merge pe Stefan Furtuna, traverseaza Dinicu Golescu, ia apoi curba la stanga, prin drepta Ministerului Transporturilor, ajungand apoi la Gara de Nord?
A existat si o bucla mica?!?


12-05-2005 15:36:53
E-mail  
Pasagerul
Active member

Inregistrat: 05-05-2005
Postari: 322
Exact acela este traseul. Scuze ca am indus in eroare, am articulat 'bucla mare' (desi nu avem diacritice reiese din context) nu ca si cum ar fi si una mica, ci chiar voind sa arat ca e aceeasi de acum.

12-05-2005 15:55:58
E-mail  
weeping eye
Active member

Din: Bucuresti
Inregistrat: 21-04-2005
Postari: 96
Probabil ca o "bucla mica" ar fi in partea cealalta, pe la magazinul "Sora". In ghidul ala apare ceva de 90si 91 care circulau pe Bujoreni (Emil Bodnaras, actual Timisoara)? Dar de 137 care era intre Frigocom si Ateneu?

16-05-2005 09:32:36
   
Elef
New member

Inregistrat: 17-05-2005
Postari: 2
Din ce imi aduc aminte era un troleibuz de la Drumul Taberei 35 care ajungea la stadionul National(23 August) care urma traseul actual al lui 90.Din nefericire nu imi mai amintesc numarul.Si parca la Drumul Taberei 35 intorceau doar 2 troleibuze 61 si 63 dar pot sa ma insel (e cam mult de atunci).

Modificat de Elef (17-05-2005 08:20:20)


17-05-2005 08:19:04
   
weeping eye
Active member

Din: Bucuresti
Inregistrat: 21-04-2005
Postari: 96
Salut Elefantule si bine ai venit si pe aici! Tot din amintiri vorbesc despre linia catre Piata Sudului. Dar e tare mult de atunci. Si sa nu fi fost 63 catre Fundeni? Numai un Ghid ne poate ajuta.
PS: A dat Florin Tuica de tine?


17-05-2005 11:42:23
   
Pasagerul
Active member

Inregistrat: 05-05-2005
Postari: 322
In ghid apar 90 si 91 pe Bodnaras, de la CET Vest la Strandul Studentesc (90, pe la Leu - Cotroceni - Splai - Universitatii - Sahia - Tunari - Barbu Vacarescu, capatul din Tei se numea Str. Verdi) si respectiv la Opera (91, care pare sa fi avut traseul pe la Academia Militara; harta e destul de incarcata, nu se inteleg toate traseele, daca aveam brosurica explicativa...).

Catre Fundeni nu era troleu in august 1982 (de cind e ghidul). La Stadion ajungeau 86 si 89, ambele mergind pe Vatra - Matei Voievod - Republicii, si de la Universitate 89 pe Splai - Plevnei si intorcea in bucla de la gara de care se vorbeste mai sus, iar 89 o lua spre Romana - Lemnea si pare sa fi intors ori la Buzesti, ori la Gara, pe o bulca pe Cuza (din nou, nu e prea clar).

Cele care intorceau in DT pe vremea aceea le-am pomenit mai sus. Iata-le din nou, ca sa nu mai cautati: singurele din Drumul Taberei intorceau la Valea Ialomitei si erau 84 (spre Titan - Lucretiu Patrascanu), 93 (intorcea la gara, pe bucla Stefan Furtuna - Baldovin - Garii de Nord - Witing) si 65 (intorcea la Opera).

Dinspre Sudului veneau foarte multe, ori pe Oltenitei (94), caruia i se adaugau la Sura Mare 82 si 87 (care mergea in Pajura, zice Vali mai sus), si coborau la Tineretului, ori pe Vacaresti (64, 73, 74, 76, 83 si 95), si apoi pe Pionierilor (Tineretului), dintre care 64 si 76 se intorceau din Unirii pe Splai pina la Timpuri Noi si apoi pe Vacaresti. In Berceni erau 2 capete, ca si acum: la Piata Resita intorceau 76 si 95 iar la Metalurgiei intorceau 64, 73, 74, 83 si 94, dintre care 74 si 83 veneau pe Racovita dar se intorceau pe Metalurgiei (deci nu ca acum, cind se intorc tot pe Racovita).


17-05-2005 13:33:31
E-mail  
Elef
New member

Inregistrat: 17-05-2005
Postari: 2
Eu tin minte ca la Valea Ialomitei in perioada de glorie erau vreo 5 linii de troleibuz 65,67,68,84 si 93.La Drumul Taberei 35 intorceau parca 61 si 63.Da' care unde mergea nu mai stiu(exceptie 68,84,si 93).

17-05-2005 13:39:28
   
Pasagerul
Active member

Inregistrat: 05-05-2005
Postari: 322
Nici eu nu pot sa te ajut cu sursele pe care le am in acest moment.

17-05-2005 14:03:50
E-mail  
weeping eye
Active member

Din: Bucuresti
Inregistrat: 21-04-2005
Postari: 96
Hai sa vedem ce-mi amintesc eu:
93 - Valea Ialomitei - Dr. Taberei - Ho Shi Min - APACA - Leu - Gradina Botanica - Pod Cotroceni - Gara de Nord
68 - Valea Ialomitei - Dr. Taberei - Romancierilor - Bujoreni - APACA - Leu - Gradina Botanica - Pod Cotroceni - Gara de Nord
84 - Valea Ialomitei - Dr. Taberei - Ho Shi Min - Academia Militara - Opera - Universitate - Baba Novac - Muncii (azi capatul lui 70 si 79)
65 - Valea Ialomitei - Dr. Taberei - Ho Shi Min - Academia Militara - Opera - Universitate - ... - Circ - ... (? nu mai stiu)
Mai era si un autobuz care ajungea pe la Podul Cotroceni (parca). De 67 nu stiu nimic!!!
Pe partea cealalta pe la Valea Argesului ce era in afara de 368? E ceva trecut in ghid?

Modificat de weeping eye (18-05-2005 14:03:58)


18-05-2005 14:03:21
   
whitewolfcata
Active member

Din: Bucuresti 6 - Militari
Inregistrat: 07-03-2005
Postari: 847
Vali, nu mai e nici un troleibuz DAC pe 62!!!... In schimb 7423 era azi-dimineata pe 71..

Modificat de whitewolfcata (18-05-2005 14:47:46)


18-05-2005 14:32:05
E-mail  
Melkcool
New member

Inregistrat: 05-05-2005
Postari: 7
Trasee troleibuze in iunie 1966:

81 Dr.Taberei-Palatul Pionierilor-Gara de Nord-Piata Victoriei-Aero Baneasa
82 Sura Mare-Piata Unirii-Piata Victoriei-Piata Aviatorilor-Aero Baneasa
83 Sura Mare-Piata Unirii-Piata Victoriei-Piata Aviatorilor-Sos. Nordului
84 Str. Baba Novac-Universitate-Opera de Stat-Str.Drumul Taberei
85 Str.Baicului-Bd.Republicii-Universitate-Calea Plevnei-Gara de Nord
86 Bd.Marelui Stadion-Foisor-Bd.Dacia-Gara de Nord-Calea Grivitei-Str.Pajurei
87 Sura Mare-Piata Unirii-Bd.Nicolae Balcescu-Gara de Nord-Calea Grivitei-Str.Pajurei
88 Lacul Tei-Str.Tunari-Universitate-Palatul Pionierilor-Str.Drumul Sarii
89 Bd.Marelui Stadion-Bd.Republicii-Universitate-Palatul Pionierilor-Bd.Armata Poporului
90 Str.Barbu Vacarescu-Str.Tunari-Universitate-Opera de Stat-Str.Drumul Taberei
91 Sura Mare-Magistrala Nord-Sud-Piata Unirii-Bd.Nicolae Balcescu-Gara de Nord
92 Str.Barsei-Str.Horbotei-Bd.Republicii-Universitate-Opera de Stat-Str.Carol Davilla

Sursa:Ghidul traseelor ITB iunie 1966
Atunci nu existau:61,62,65,66,69,70,71,73,74,76,79,93,96,97


19-05-2005 04:13:38
   
weeping eye
Active member

Din: Bucuresti
Inregistrat: 21-04-2005
Postari: 96
Cata, prin Universitate nu mai au voie sa mearga troleibuze articulate si cum linia 62 e deviata pe acolo, le-au dat pe alte linii. Vreo 3 sint pe 93 (in afara de 7377).

27-05-2005 13:31:30
   
Pasagerul
Active member

Inregistrat: 05-05-2005
Postari: 322

weeping eye a scris:

Probabil ca o "bucla mica" ar fi in partea cealalta, pe la magazinul "Sora". In ghidul ala apare ceva de 90si 91 care circulau pe Bujoreni (Emil Bodnaras, actual Timisoara)? Dar de 137 care era intre Frigocom si Ateneu?


Acu vazui aceste probleme, la care la vremea lor am raspuns doar partial.

Da, pare sa existe si o bucla mai mica de intoarcere a troleleor (in 1982 linia 81 figureaza ca avind capatul acolo) pe Cuza - Duca - Grivitei - Polizu, dar din pacate nu e prea clar (harta la scara prea mare).

137 apare, exact pe traseul de care zici: Frigocom - Academia Militara - Eroilor - Stirbei Voda - Ateneu


31-05-2005 10:29:12
E-mail  
whitewolfcata
Active member

Din: Bucuresti 6 - Militari
Inregistrat: 07-03-2005
Postari: 847
Am vazut o chestie care m-a uluit: RATB detine si autobuze/autocare pentru trafic interurban!!! Nu este vorba de autobuzele uzuale, e vorba de unele pentru curse speciale, banuiesc, e vorba (cel pe care l-am vazut eu), de un autocar Ikarus scurt (nu stiu daca tot 260 e modelul), avea doar doua usi, fata si spate, d-alea dintr-o singura bucata, cred ca se deschideau manual... Are numarul B 14 RTB. Culmea e ca era remorcat de camionul de interventii Kraz B 13 RTB!!

27-06-2005 11:07:13
E-mail  
Pagini:  1 2 3 4