FORUMUL PRIETENILOR MIJLOACELOR DE TRANSPORT DIN ROMANIA
Bine ati venit
FORUMUL PRIETENILOR MIJLOACELOR DE TRANSPORT DIN ROMANIA | Lista de useri | Reguli

FORUMUL PRIETENILOR MIJLOACELOR DE TRANSPORT DIN ROMANIA / judetul BACAU / troleibuze in municipiul BACAU    
Autor
Mesaj Pagini: 1
sisintea
Admin

Din: Medias
Inregistrat: 03-03-2005
Postari: 1075
Troleibuzul de la Bacau va fi gata anul viitor


  Transportul electric va fi pus in functiune pina la sfirsitul anului viitor si va avea dotari americane, nemtesti, austriece, unguresti si cehe

  Troleibuzul de la Bacau va fi dat in folosinta pina cel mai tirziu la sfirsitul lui 1999 si va fi cel mai modern din tara. Din totalul investitiei s-au realizat pina acum doua hale in care vor functiona depoul, garajele si noul sediu al RATC. Constructiile au costat 3 miliarde de lei si se afla in dreptul podului cu lanturi de pe Calea Moldovei, in vecinatatea fermelor "Agricola International".
Urmatorul pas din realizarea investitiei, aflat deja in derulare, consta in plantarea stilpilor pe trasee operatiune ce va fi finalizata pina in primavara anului viitor. In prealabil, vor fi scosi toti stilpii vechi ai instalatiei de iluminat stradal, urmind ca acestia sa fie inlocuiti de stilpi cu design inspirat din Statele Unite ale Americii. Documentarea in acest sens a fost facuta chiar la fata locului de catre directorul Sutu si oamenii sai. Noii stilpi vor fi prevazuti cu doua lampi, una situata la 2,80 metri inaltime, pentru iluminatul pietonal, si alta la 6 metri, pentru iluminatul stradal.
Directorul Sutu ar vrea ca pe strazile din Bacau sa nu circule troleibuze produse in Romania: " La vremurile actuale, romanii nu mai pot produce calitate. Daca tot facem ceva nou in oras, macar sa fie facut perfect ", ne-a declarat el. SC Transport Public SA Bacau va organiza o licitatie internationala pentru a achizitiona troleibuzele la un pret cit mai convenabil. Favorite par sa fie masinile Ikarus, realizate in Ungaria, in colaborare cu Germania si Austria, si troleibuzele Skoda, din Cehia.
Primele troleibuze din Bacau vor circula pe trei linii: Banca Comerciala - Gheraiesti, FNC - centru - strada 9 Mai - strada Mioritei, de unde o ruta va avea directia spre CPL, iar alta spre Gara. Directorul Sutu a mai precizat ca Bacaul ar fi putut avea troleibuze inca din urma cu trei ani, insa investitia ne-a fost "suflata" de orasul Piatra Neamt. (Ovidiu PAULIUC)
Ziarul de BACAU 15.12.1998

Afacerea troleibuzelor abandonate incepe sa prinda miros
 

  Sefii administratiei publice locale anuntau acum citeva saptamini, intr-una din sedintele Consiliului Local, renuntarea la investitia de introducere a troleibuzelor in sistemul de transport public local. "Veneam cu o belea pe capul primariei de nu-mi vedeam capul. Anul acesta investitia ajungea la 127 de miliarde de lei, la care s-ar fi adaugat si cele 110 miliarde necesare pentru achizitionarea mijloacelor de transport. In 1994 cind a fost aprobata, a fost o investitie guvernamentala dupa care a trecut pe investitia Primariei" - a precizat atunci primarul Sechelariu, amintind ca unul din cei ce i-a deschis ochii ca in toate tarile occidentale se renunta la acest mijloc de transport deoarece supraaglomereaza traficul local a fost ministrul Miron Mitrea. "A fost o eroare determinata de o buna intentie" - a concluzionat atunci Neculai Sutu, directorul SC Transport Public SA, care a precizat ca stilpii ce au fost ridicati pentru troleibuze vor fi folositi pentru iluminatul public. Ce nu a anuntat insa nimeni este modul in care vor fi recuperate cele citeva zeci de miliarde bune cheltuite pina acum, la fel cum nu s-a precizat ce se va face cu stilpii ridicati pe strazile pe care era deja instalat sisitemul de iluminat public.
O astfel de situatie se intilneste pe strada Stefan cel Mare pe aliniamentul careia isi ridica rugator capetele spre cer stilpii ce ar fi trebuit sa poarte pe umeri reteaua electrica a abandonatelor troleibuze. Acestia asteapta acum cuminti si in buna vecinatate cu stilpii de la vechea reteaua electrica sa li se gaseasca o intrebuintare, iar numarul lor aproape ca rivalizeaza cu numarul copacilor de pe spatiul verde. La intersectia strazii Stefan cel Mare cu strada Miorita, parterul elegantei cladiri ce a apartinut pina acum Bancorex abia daca se mai zareste printre stilpii plantati cu darnicie prin zona. In prelungirea acestei intersectii, strada 9 Mai s-a ales, prin abandonarea investitiei, cu o gramada de gropi ramase neacoperite. Practic, nici un spatiu comercial sau institutie publica de pe aceasta strada nu a scapat fara sa aiba in fata sa o astfel de groapa, plina ochi cu apa statuta si gunoaie. La parterul fostei cladiri Bancorex se afla acum ghiseele la care se incaseaza impozitele si taxele datorate statului. Pentru a ajunge, insa, aici trebuie sa ocolesti cu grija o astfel de groapa ce troneaza, plina de mizga si gunoi exact in fata acestei institutii. Locuitorii din zona sint nauciti de damful imprastiat de apa clocita la soare si au ocazia sa simta pe pielea lor cum abandonata investitie a troleibuzelor a inceput sa prinda miros.
Am fi vrut sa aflam mai multe detalii privind banii publici cheltuiti pina acum cu sutele de stilpi plantati - inutil prin prisma abandonarii investitiei - in tot orasul, drept pentru care am incercat sa luam legatura cu viceprimarul Laurian Lucas. Raspunsul domniei sale a fost acela de a ne trinti, la modul cel mai propriu, usa in nas. (E. SOLOMON)
Ziarul de BACAU 05.06.2001

Cit se pricepe ex-ministrul Mitrea-Manivela nu stiu. Acum primar e altul. Oare ce are de gind?


04-04-2005 15:14:14
E-mail | Site  
radu
Active member

Inregistrat: 09-03-2005
Postari: 265
de banii aia cred ca achizitioneaza autobuze super performante pentru urmatorii 50 de ani...si cred ca nu va mai fi nimic in bacau....asta este...

17-04-2005 23:28:55
   
george
Active member

Inregistrat: 26-05-2005
Postari: 160
Am fost in BACAU . E un oras fumos si merita sa aiba troleibuz. nu stiu ce au de gand cei de la primarie. pacat....merita BACAUL troleibuze.

31-05-2005 08:41:06
   
Pagini: 1