FORUMUL PRIETENILOR MIJLOACELOR DE TRANSPORT DIN ROMANIA
Bine ati venit
FORUMUL PRIETENILOR MIJLOACELOR DE TRANSPORT DIN ROMANIA | Lista de useri | Reguli

FORUMUL PRIETENILOR MIJLOACELOR DE TRANSPORT DIN ROMANIA / judetul CLUJ / troleibuzele ar fi mai bune ca autobuzele ?    
Autor
Mesaj Pagini: 1
rooovidiu
Active member

Din: Cluj Napoca
Inregistrat: 25-03-2005
Postari: 231
eu cred ca da caci sunt si non poluante si fac mult mai putin zgomot.

25-03-2005 15:19:40
E-mail  
sisintea
Admin

Din: Medias
Inregistrat: 03-03-2005
Postari: 1075
Bineinteles, avantaje sint multe.
La Cluj, situatia actuala se prezinta astfel:
Traseul 14 (doar la troleibuze ma refer) Manastur-Terapia-CUG a fost scos. La fel si traseul 23 CUG-piata M. Viteazul (circula autobuze). Traseul 10, la fel: Gheorgheni-CUG (acum circula autobuzul 48 pe acelasi traseu, dar pe la Lacuri). Deci tronsonul CUG, in asteptare. Reteaua a fost pastrata.
Troleibuzele au fost scoase si de pe partea dreapta (cum vii dinspre Manastur), a pietei Mihai Viteazu: traseele 2, 5 si 25 (acum acesta nu mai intra prin M. Viteazu).
Troleibuzele au fost scoase si de pe str. Dorobantilor, mai demult, cu retea cu tot -mai vezi, arareori ceva bride.
Troleibuzul 8 nu a avut nici el o soarta prea buna, pe ruta lui, Aeroport-M. Viteazu, circulind acum autobuze. Reteaua a ramas in stand-by.
Circula autobuze si pe linia 9 (fosta de troleibuz).
Mai mult, era in proiect introducerea troleibuzelor pe rutele 32 si 33 si a tramvaielor in cartierul Grigorescu. Pe str. Brincusi sint intinse si acum traverseele si tirantii, chiar si izolatorii si consolele scurte (porfirele) sint montate. Si asta inca din 1991, de cind am intrat eu la facultate. Asemenea retele au fost intinse si pe pasarela din Manastur (CALVARIA). Dar nu s-a mai realizat nimic.
DE CE???


25-03-2005 16:59:47
E-mail | Site  
rooovidiu
Active member

Din: Cluj Napoca
Inregistrat: 25-03-2005
Postari: 231
Eu nici nu stiam de existenta traseului 10 iar de linia 14 doar un coleg mi-a spus. pe Dorobantilor nici nu stiam ca au fost troleibuze. aproximativ cate linii de troleibuze au fost in cluj ? 26 ? Sau mai multe ? un lucru e inervain la Cluj e ca toate numerotarea liniilor e aiureea 1,3,4,6,7,25si aici e continuu pana la 39 de unde iar e dezastru. poate ar fi mai usor daca ar fii si numerele in ordine. La Arad asa au facut. :x

28-03-2005 08:21:27
E-mail  
radu
Active member

Inregistrat: 09-03-2005
Postari: 265
probabil ca numerotarea traseelor a ramas asa pt ca exista o oarecare reticienta in ce priveste modificarea unor trasee..daca traseul 2 de troleibuz nu mai este...probabil ca este greu sa dai denumirea traseului 25,2.probabil ca o eventuala reintroducere a traseului 2 a lasat aceasta pozitie libera...desi nu sunt din cluj singura explicatie pe care mi o dau cu referire la traseul 25 este faptul ca acest traseu circula pe fostele rute ale liniilor 2 si 5..ma insel???se poate...desi noi cei care scriem aici suntem niste impatimiti ai troleibuzelor ..cred ca viata lor in romania este pusa sub semnul intrebarii...asta pt ca nu exista o lege a administratiei locale care sa protejeze investitiile care s au facut...ma refer la reteaua de troleibuz...astfel ca de a lungul acestor retele au fost introduse linii de autobuz care este mult mai rapid, asta 1 la mana, si 2 la mana ..incet incet nu mai sunt nici ele asa poluante...ce ma bucur este faptul ca la cluj si la brasov mai exista inca multe troleibuze romanesti facute la rocar....si sper sa si revina si rocarul asta...sa se nasca alte troleibuze si mai faine si mai bune....in care aerotermele sa fie bine ascunse astfel incat acestea sa nu fie atat de repede rupte de taranul roman, la care sa nu le sara captatorii asa repede...si pe urma ar trebui ca si retelele de troleibuzelor din tara sa fie modernizate...exemplul cel mai bun este in bucuresti pe iului mainiu si pe grivitei unde reteaua este atat de bine intinsa si ancorata incat permite unui troleibuz sa prinda viteza chiar mai mare de 50km/h.deci ...e de lucru...si trebuie ca fiecare primarie in parte sa fie pentru sprijinirea acestiu mijloc de transport in comun...dar asta deja nu mai depinde de noi...v am plictisit...nu??

28-03-2005 20:37:23
   
rooovidiu
Active member

Din: Cluj Napoca
Inregistrat: 25-03-2005
Postari: 231
pt radu. sa sti ca nu mai plictisit !!! sa stia ca ai dreptate in ambele cazuri si ca o mare coincidenta sa sti ca troleul 25 circula prin piata Mihai Viteazul pe linile 2 si 5. ar fi cam dificil sa schimbi toate linile de troleu si autobuz si sa le pui intr-o anumita ordine mai ales ca multe tablite sunt foarte distruse si de abia se mai citeste pe ele ce linie este expusa. ai dreptate si cu privire la cablurile de transmisie si intinderea lor. Nu stiu unde este Blevardul Iuliu Maniu din Bucuresti dar stiu ca la cluj nu sunt mari probleme cu intinderea cablurilor. In schimb la Sibiu e dezastru: la gra firele stau asa de slab intinse incat ar fi niste ate legate de 2 stalpi. Retele de troleu din toata tara ar trebui refacute sau modernizate. Dar asta costa si nu prea sunt bani ;)

29-03-2005 08:51:18
E-mail  
whitewolfcata
Active member

Din: Bucuresti 6 - Militari
Inregistrat: 07-03-2005
Postari: 847
Nu inteleg despre ce bani e nevoie ca sa intinzi niste cabluri! Ce, n-au echipe de intretinere? Si Constanta e in aceeasi situatie, cred ca e vorba de directori handicapati si primari orientati pe spaga, care prefera autobuze, de parca troleibuze in leasing nu se puteau lua sau moderniza cele existente... M-as oferi eu sa intind acele cabluri, numai sa nu le mai vad asa, "spanzurate", de chiar zici ca-s "atarnate" pe stalpi... in unele orase, nici "ecartamentul", distanta dintre cabluri nu e constanta... e chestie de prostie si de lipsa de interes, sunt convins, eu cred ca daca mi s-ar permite, tot le-as face mai bine...

Modificat de whitewolfcata (29-03-2005 12:03:30)


29-03-2005 12:02:44
E-mail  
rooovidiu
Active member

Din: Cluj Napoca
Inregistrat: 25-03-2005
Postari: 231
despre multi bani !!! si ai dreptatate nu stiu de ce directori aleg autobuzele care sunt mai poluante si mai zgomotoase. eu sunt de acord, si eu le-as modifica daca s-ar putea, dar nu e asa de usor. acum in Cluj ca sa nu mai fie asa de poluante se va folosi ulei de rapita combustibil nonpoluant. daca merge e bine tot nu aduce poluare. dar de anul trecut sau adus si niste trolee noi noute asa ca totul pare OK petru troleibuzele Clujene. Intra pe Constanta sa vsazi ce am scris acolo sper sa intelegi ;)

29-03-2005 16:55:24
E-mail  
radu
Active member

Inregistrat: 09-03-2005
Postari: 265
si mie mi ar placea sincer sa ma urc pe un turn sa trag de retea sa o intind...cand eram mic ziceam ca ma fac inginer proiectant linii troleu...imi plac si mie...dar cred ca este nu numai dezinteresul ci si educatia...daca la om in casa e deranj...asa e si acolo unde lucreaza....fiind si fonduri minime  daca nu chiar deloc ...se recurge la bine cunoscuta improvizatie....asta se intampla in sibiu cam de prin 1990...mai exact de la revolutie in coace....cand in loc de segment curba se punea de asemenea segment de linie dreapta......in loc de izolator de portelan se punea patrat de carbon....sarmele laterale de sustinere ale retelei daca se rupeau se innodau si se reinnodau....la reteaua de troleibuz se intervenea cu "n"spe mii de innadituri....de la un stalp la altul existau chiar si 7 prinderi ....si pe calea dumbravii in sibiu se scosesera la un moment dat toate consolele si se introdusesera sarme de legatura intre stalpi...asta pt a pune reteaua de troleu in forma zig zag pentru a o mai intinde....aceasta fiind de mult invechita...a fost neinlocuita din 83 de cand a fost introdus troleibuzul...pana in 2004...deci 20 de ani a tinut acea retea...incredibil dar adevarat....acea sarma a tinut de 3 ori mai mult....pt ca aceasta ar trebui inlocuita la 7 ani....acum sibiul se "mandreste"cu o sumedenie de prinderi de retea...daca pe mihai viteazu si pe traseele T4siT5 mai avem retea veche..exact ca in brasov...cu sustinatori rotunzi....bine...in fff multe locuri s au mai introdus si prinderi care nu mai redau simetria....pe T8 si partial T3 s au introdus si elementi ca in timisoara...cu ochiuri arcuite si cu fier dublu de sustinere...NOU este reteaua care a fost schimbata in anul 2004..a fost adusa din austria, mai exact din Kapfenberg, o retea nou nouta componente siemens care sunt unice in tara...din punctul asta ne putem mandri....insa eu personal nu prea ma impac cu ea...de ex si in curba reteaua trebuie sustinuta din ambele parti....nu merge doar din partea opusa curbei...cum ar merge la cele romanesti....merita vazute insa la fel cum spune silviu....nu au personalitate...perfect de acord...oare ati inteles ce am vrut sa zic???

29-03-2005 23:52:10
   
sisintea
Admin

Din: Medias
Inregistrat: 03-03-2005
Postari: 1075
Traseul 2 (Gheorgheni-Piata Mihai Viteazul) si 5 (Aurel Vlaicu-Piata Mihai Viteazul) au fost scoase nu de mult. Traseul 26 de troleibuze la care ma refeream a functionat inainte de 1982. Putinica rabdare si o sa revin cu detalii.
Ideea nu a fost rea: 1-25 troleibuze; 26-99 autobuze si 100-102 tramvaie. La autobuze si tramvaie s-a pastrat ordinea (autobuze, traseele 26-55).


30-03-2005 14:06:16
E-mail | Site  
rooovidiu
Active member

Din: Cluj Napoca
Inregistrat: 25-03-2005
Postari: 231
mersi de informati si sa stii pe indicatorii din unele statii ica mai apare 2, 5 ca linie functionala. Bineinteles apare din partea opusa celei din care vine troleibuzul. ast ma inerveaza la culme ca nici macar nu pot sa isi curete indicacatoarele din statii. o noua linie de autobuz 46 barat  (Zorilor-Aurel Vlaicu NU apare pe indicatoarele din Zorilor sau pe cele pe care circula alte autobuze spre Zorilor sau vin din Zorilor apare pe un singur indicator.

31-03-2005 09:53:27
E-mail  
Pagini: 1