FORUMUL PRIETENILOR MIJLOACELOR DE TRANSPORT DIN ROMANIA
Bine ati venit
FORUMUL PRIETENILOR MIJLOACELOR DE TRANSPORT DIN ROMANIA | Lista de useri | Reguli

FORUMUL PRIETENILOR MIJLOACELOR DE TRANSPORT DIN ROMANIA / judetul IASI / In atentia autoritatilor!!! diverse ilegalitati si nereguli    
Autor
Mesaj Pagini: 1
mihail75
Active member

Din: Iasi
Inregistrat: 11-05-2005
Postari: 79
Propun un nou topic pe tema diverselor probleme pe care le sesizam in transportul in comun din Iasi, probleme pe care speram ca autoritatile le vor reglementa.

Incep cu o chestiune din ce in ce mai suparatoare, pe care multi au observat-o.
Din ce in ce mai des observ ca soferii de troleibuz sunt mituiti de catre cei de pe maxi-taxi pt. a-i lasa sa treaca inainte. Am sesizat primariei acest abuz, insa nu s-au luat masuri. Incerc din nou.
Astazi a fost cred a treia oara cind in Piata Independentei, in statia pe sensul spre Tg. Cucu, soferul unui troleibuz (linia 41), in jurul orelor 13, o data sosit in statie a primit o suma (banuiesc ca modica) pt. a lasa sa mearga inainte un maxi-taxi de pe traseul P-ta Eminescu-CUG, lucru ce s-a si infaptuit. Soferul, caruia acum nu ii divulg identitatea (o ultima sansa, urmatoarea data voi preciza nr. troleibuzului si ora exacta) s-a facut ca da bilete, mai sta dupa calatori intirziati, pina ce maxi-taxi rival a disparut la orizont. Soferii de maxi-taxi sunt relativ acoperiti pt. ca cel ce livreaza atentia este un baiat care isi face veacul in statie dirijind microbuzele. Prin urmare, ar fi necesara o fotografie, un instantaneu ceva, ce se poate face f. usor de pe partea cealalta a strazii, foto care o data facuta sa fie pusa pe site ca dovada. Din pacate, nu am digital, aparat f. necesar in astfel de situatii, dar am observat ca alti colegi din Iasi au. Poate facem ceva in acest sens (la fel si cu taximetristii care opresc in locuri din cele mai nepotrivite, ca sa nu spun altfel).
daca sesizati situatii asemanatoare, please postati-le aici. multumesc
m75


_______________________________________
m75

14-06-2005 13:16:36
   
mihail75
Active member

Din: Iasi
Inregistrat: 11-05-2005
Postari: 79
de data asta, am observat o noua smecherie a soferilor de pe microbuzele galbene iveco (cele, chipurile, de stat). e a treia zi cind vad ca soferii nu dau rest imediat cind primesc o hartie de o suta de mii, spunind calatorului sa ii reaminteasca sa ceara rest cind va cobori. chiar eu am vazut o batrina care a coborit uitind de rest (soferul se face ca uita, eu cred ca intentionat), azi mi s-a intamplat si mie, insa eu am stat cu ochii pe sofer si am vazut ca inca din statia in care am urcat (podu ros) acesta stransese sa imi dea rest, insa se facea ca ploua. la statia in care am coborit eu nu am uitat sa imi cer banii.
cred ca e o stratagema de a mai face rost de niste bani, pt. ca nu vad de ce soferii nu dau rest imediat ce au (cum ar fi normal si cum se face de obicei). situatia nu trebuie generalizata (se poate sa nu aiba realmente rest), insa eu in ultimele 3 zile, cind am luat maxi-taxi datorita asteptarii indelungate a altui mijloc de transp. am vazut faza de 3 ori. e cam dubios.
m75


_______________________________________
m75

26-06-2005 23:46:22
   
radub
Active member

Din: Iasi
Inregistrat: 08-04-2005
Postari: 1813
O situatie pe care o observ din ce in ce mai des in ultima vreme la mizerabilii astia cu maxi-taxi: o mare parte a microbuzelor care circula pe 109 (in nesimtirea caracteristica acestor "privati", numit 28, dupa traseul de autobuz) au indicatoare de traseu provenite de la Autobuzul (inscriptionate cu ruta traseului 28). As dori sa stiu si eu cum Domnul au facut rost de astfel de indicatoare de traseu? Totusi, chiar daca e vorba de niste nimicuri, sunt la mijloc bani publici cheltuiti pe aceste consumabile. Si mai e ceva: undeva e o colaborare dubioasa intre anumite personaje din Autobuzul si maxi-taximetristi.

Apropos de ce se intampla zilele astea, observ in continuare microbuze de la Minibus si Prodan circuland pe 109, evident, pe Carol I si nu pe Sararie. Astia sunt ca ciuma...


07-07-2005 21:06:08
   
radub
Active member

Din: Iasi
Inregistrat: 08-04-2005
Postari: 1813
Mai observ o situatie: unii soferi de la Autobuzul care merg pe 28 (in general), dupa ce isi fac foaia in Agronomie duc microbuzele in locul unde stau cei de la Minibus si Prodan (109, traseu aproape similar, exceptand portiunea Tg. Cucu-Parcul Expozitiei, cu traseul 28 al Autobuzul, insa transformat in dublura lui 28 prin incalcarea traseelor licitate) si stationeaza acolo minute intregi, desi, probabil, ar trebui sa mearga pe traseu. Evident, se incing discutii prietenesti acolo, ceea ce spune multe. Din nou aceasta problema a colaborarii dubioase dintre unii soferi de la Autobuzul si maxi-taximetristi. Situatia se va agrava in momentul cand acesti soferi vor trece la RATP.

07-07-2005 21:22:15
   
mihail75
Active member

Din: Iasi
Inregistrat: 11-05-2005
Postari: 79
am inteles ca acel traseu care merge in copou prin sararie va fi desfiintat. daca e adevarat, ar fi un bine, pt. ca maxi-taxi de pe acest traseu faceau mai mult rau prin faptul ca nu respectau traseul; in general, am observat ca soferii erau parca mai prost-crescuti decit pe alte trasee, nu dadeau bilete, vorbeau urit (asta am observat in putinele dati cind am mers cu ei).
m75


_______________________________________
m75

09-07-2005 11:13:23
   
radub
Active member

Din: Iasi
Inregistrat: 08-04-2005
Postari: 1813
Curios e faptul ca parca o parte dintre soferii de pe aceste vehicule sunt mai prost crescuti decat unii de la regie/Autobuzul (bun, o parte dintre ei provin de la Autobuzul - sa fie cumva vorba despre cei dati afara de acolo pentru abateri disciplinare? Eu cred ca da...).

09-07-2005 11:19:38
   
Pagini: 1