FORUMUL PRIETENILOR MIJLOACELOR DE TRANSPORT DIN ROMANIA
Bine ati venit
FORUMUL PRIETENILOR MIJLOACELOR DE TRANSPORT DIN ROMANIA | Lista de useri | Reguli

FORUMUL PRIETENILOR MIJLOACELOR DE TRANSPORT DIN ROMANIA / totul despre AUTOBUZE / stiri    
Autor
Mesaj Pagini: 1
sdanescu
Active member

Din: timisoara
Inregistrat: 01-06-2005
Postari: 285
In aceast topic voi pune informatii legate de autobuze. Cele legate de Timisoara le veti gasi in sectiunea Timis.


"Postul TV Jurnalul on-line va emite in autobuzele si troleele din Capitala

Pe 30 ianuarie 2005, „Evenimentul zilei" publica un articol despre Liviu Iane, un roman de numai 31 de ani care afirma ca va revolutiona televiziunea prin lansarea unui nou post, Jurnalul on-line, un post care nu va face concurenta celorlalte, ci, din contra, le va ajuta.

Patronul companiei MLM Network anunta ca afacerea a fost estimata de experti evaluatori internationali la peste 400 de milioane de euro si ca in curind oamenii de afaceri straini vor fi invidiosi pe aceasta inventie suta la suta romaneasca. Secretomania patronului, cit si modul in care inventia a fost protejata au stirnit numeroase comentarii.

Iata insa ca noua televiziune, Jurnalul on-line, va incepe sa emita pe 22 iunie, dupa o lansare la Teatrul National unde si-au anuntat participarea nu doar personalitati autohtone, dar si posturi importante din lume. In exclusivitate pentru EZD, Liviu Iane a acceptat sa-si dezvaluie secretele si sa explice cum va functiona noua televiziune Jurnalul on-line.

„Noua televiziune va functiona pe mijloacele de transport in comun. In fapt este vorba despre un sistem propriu, o inventie exclusiv romaneasca, pe care noi am denumit-o MLM 01. „Cutia neagra" care va fi montata pe fiecare autobuz, troleibuz si are incorporat alaturi de citeva microcomputere un sistem GPS, cu o marja foarte mica de eroare.

Este practic un sistem ultraperformant GPS, pentru ca de regula marja de eroare a acestora ajunge la citiva zeci de metri. Aparatul este autonom si prelucreaza singur datele pe care le primeste prin satelit si Internet din doua in doua ore. Deci nu am avut nevoie de licenta de la CNA pentru ca nu lucram pe o frecventa clasica.

Calatorul RATB va putea urmari pe un ecran amplasat deasupra cabinei soferului stiri, informatii utilitare, meteo, horoscopul, cursul valutar. Fiecare statie va fi anuntata, iar pe parcursul calatoriei cetateanul va afla, prin filme, pe linga ce statuie, monument trece, unde este amplasata administratia financiara, cu ce acte trebuie sa se prezinte, informatii despre legea pe intelesul tuturor.

Refuzam sa dam informatii despre crime, violuri, terorism. In afara de acest lucru, cetateanul in slujba caruia vom fi nu va fi implicat absolut deloc financiar.
Ce este spectaculos este ca fiecare linie de autobuz, troleibuz va prezenta altceva, practic fiecare devine o alta televiziune, astfel incit, daca te urci simultan in 10 masini, vei vedea altceva. Automat, prin sistemul GSP, fiecare autobuz stie unde se afla si deruleaza propriul sau listing. Noi i-am spus „o televiziune in miscare", „o televiziune din mers", spune Iane.

Jurnale multimedia pe trasee bucurestene

Aparatul-minune construit de cei de la MLM Network si botezat MLM 01 a fost testat de catre ICPE si omologat de catre RATB. Concluzia a fost ca acesta, denumit stiintific „mesaj multimedia alocat coordonatelor GPS", rezista la temperaturi intre -25 si +45 grade Celsius, la cele mai teribile socuri.

Aparatele au fost testate luni intregi pe troilebuze-scoala Ikarus in cele mai grele conditii de traseu si au dat rezultate foarte bune. Pe 22 iunie, televiziunea Jurnalul on-line va incepe sa emita pe linia troleibuzului 71, va continua cu linia 69 si asa mai departe.

In primele zile vor fi montate circa 70 de aparate, pentru ca, treptat, toate autobuzele, troleibuzele sa fie conectate la Jurnalul on-line. Pretul instalatiei montate pe fiecare masina este estimat la circa 5.000 de euro si este suportat de catre firma.
„Oportunitatile sint nelimitate, pentru ca acest tip de aparat poate fi montat pe microbuze, pe autocarele care fac curse nu numai in tara, dar si strainatate", spune patronul. Conform specialistilor RATB, zilnic in Bucuresti circula cu mijloacele de transport in comun aproape 3,3 milioane de oameni. La aceasta cifra, noul post de televiziune ar avea un rating impresionant!

Publicitate IMM

Lovitura mare va veni insa din partea pietei de publicitate. Daca un magazin, o cofetarie sau o frizerie nu isi pot face reclama la marile televiziuni, sumele fiind extrem de mari, o vor putea face in schimb la noua televiziune de RATB.

„Vom face reclama strict pe fiecare linie de transport, iar la cerere calatorii vor putea afla ca au trecut pe linga magazinul X, ca la prima statie li se ofera piine calda sau mai stiu eu ce. Conform calculelor noastre, vom cere cam 100.000 de lei pentru 40 de spoturi pe zi pentru un mijloc de transport, deci o suma modica.
Din calculele noastre, investitia va fi repede amortizata si avem deja cereri de publicitate la diverse companii. Nu vom sufoca insa calatorii, pentru ca nu vrem sa le bagam pe cit reclama masiv, ci in primul rind informatie", mai spune Iane, care de trei ani lucreaza la acest proiect, pe care a refuzat sa-l vinda chiar daca a primit o suma in sapte cifre in dolari.
„Sint un incapatinat si nu am pe nimeni in spate. M-am ferit de politica si vreau sa reusesc cu aceasta inventie suta la suta romaneasca. Nu fac nimanui concurenta, pentru ca si ziarele si televiziunile clasice vor dori sa le fac reclama. Sint nisa care lipsea in aceasta piata", afirma Liviu Iane care crede ca este inca la inceput de drum.

„Ginditi-va ca prin franciza acest sistem va intra in tara in alte orase si nu doar in Romania. Exista zeci de posturi de televiziune locale care, cu ajutorul nostru, vor putea sa emita pentru tot ce inseamna transport in comun in zona. Repet, posibilitatile sint nelimitate si, fara a parea lipsit de modestie, cind le-am povestit unor oameni de televiziune si patroni, au ramas cu gura cascata.

Eu ma bucur ca este suta la suta un proiect romanesc si nu ma voi opri aici. Mai am inca trei asi in mineca", spune cel care spera ca va revolutiona mass-media nu doar in Romania, ci si in lume.

Evenimentul Zilei, Florian Bichir, 11 iun 2005"


13-06-2005 10:47:41
   
sdanescu
Active member

Din: timisoara
Inregistrat: 01-06-2005
Postari: 285
Si inca una interesanta pentru cei ce au si discutat despre aceste schimbari:

"Autobuze rusesti pentru Romania

Cea mai veche entitate industriala romaneasca va incepe, din 15 iulie, fabricarea de autobuze. In ultimii ani, Romania nu a mai produs acest gen de autovehicule, iar UCM Resita, privatizata anul trecut, va relansa productia de autobuze, urmand sa fabrice modelele companiei ruse Russian Buses, membra a celui mai mare holding din domeniul constructiilor de masini din Federatia Rusa

Concernul Rus Avto Prom din Rusia va dezvolta in Romania, prin proiectul Russkie Avto Busy, un centru de productie si comert, avand ca piata de desfacere atat Romania, cat si regiunea Europei de sud-est. Divizia de constructii masini a concernului a avut o productie de peste 17.000 de unitati si o cifra de afaceri de peste 500 de milioane de dolari in 2004.

Pentru realizarea proiectului au fost infiintate societatile RomCAR Russian Buses SA, casa de comert, situata in Bucuresti si RomCAR Russian Buses Production SRL, centru de productie, aflat la Resita. "Romcar Russian Buses este distribuitor unic al produselor Russian Buses (RB) in Romania. Societatea de productie de la Resita este in curs de infiintare.

Nu este decisa, pana la acest moment, participarea UCMR in cadrul acestei noi societati. Intre Romcar si RB exista un acord de cooperare, prin care UCMR pune la dispozitie spatiul si il amenajeaza conform contractului de colaborare cu RomCAR Russian Buses.

Pentru indeplinirea acestui obiectiv, UCMR a contractat un credit de 1,5 milioane euro, destinat lucrarilor de pregatire a spatiului de productie pana la 15 iulie 2005", a precizat, pentru SFin, Boris Golovin, presedinte si administrator al celor doua societati.

RB a fost infiintata in 2000 si cuprinde cinci uzine de autobuze, fiind liderul pietei ruse. Potrivit presedintelui companiei, Serghei Zanozin, RB produce 16.000 de autobuze pe an, din care 25% sunt destinate exportului pe pietele CSI si Americii Latine. In 2004, cifra de afaceri s-a ridicat la 398 milioane dolari, iar pentru 2005 se estimeaza sa ajunga la 500.000 milioane dolari.

"Piata romaneasca seamana foarte mult cu piata rusa, existand un grad mare de uzura al autobuzelor urbane si suburbane, de 70-90%", a declarat Zanozin.

Autobuze "Made in Romania"

Centrul de productie va avea o suprafata de aproximativ 8.000 mp, pusa la dispozitie de UCM Resita SA. Situat pe Platforma Mociur, spatiul va include initial Hala Ebosul Nou, permitand asamblarea a circa 400-450 de autobuze anual, urmand a fi extins si in Hala Curatatorie, ajungandu-se astfel la o capacitate aproximativa de productie de 800 de unitati anual.

„Am incheiat cu RomCAR Russian Buses un acord pe o perioada de 15 ani, deci am pus bazele unei colaborari serioase, de durata", spune Adrian Chebutiu, presedinte director general al UCMR. Contractul este rezultatul demersurilor companiei de a atrage noi surse de finantare, dar si de a trezi interesul altor investitori pentru oras.

Vor fi create aproximativ 250 de noi locuri de munca, iar in urmatorii doi ani vor creste la aproximativ 700. "UCM Resita va deveni nu numai partenerul RomCAR Russian Buses, prin inchirierea halelor si prin acordarea de consultanta pentru angajarea de personal, ci si un furnizor.

Vom produce piese si subansamble pentru autobuzele fabricate la Resita, reluand astfel o activitate care a incetat in Romania cu ani in urma", afirma Adrian Chebutiu. Selectionarea personalului va fi realizata de UCM Resita SA, in colaborare cu RomCAR Russian Production SRL.

Prototipul iese in septembrie

Din gama realizata de concernul rus, au fost selectate pentru a fi produse la Resita doar cateva tipuri: LIAZ 5292 - autobuz urban, 12 m; PAZ 3237 - autobuz urban, 8 m; LIAZ 5256-23 - autobuz interurban, 12 m; PAZ 4230 - autobuz interurban, 10 m si GOLAZ 5291 - autobuz turistic.

Toate autobuzele iesite pe poarta fabricii din Resita vor purta marca RomCAR si vor respecta normele europene in domeniu. Pentru sustinerea pe piata a produselor RomCAR se constituie o retea de puncte service, formata din noua centre: Bucuresti, Craiova, Timisoara, Oradea, Cluj, Brasov, Iasi, Galati si Constanta.

Cum se va derula proiectul anul acesta? "Pana la 15 iulie 2005 se va finaliza pregatirea spatiului de productie, in august va incepe dotarea cu echipamente si utilaje, importarea primelor kituri pentru primele autobuze care vor fi asamblate, iar din septembrie va demara asamblarea primelor prototipuri. Estimam ca procesul de omologare va dura 15-30 zile.

In lunile octombrie, noiembrie si decembrie se estimeaza productia si livrarea a 50 de autobuze pe piata romaneasca", ne-a declarat Boris Golovin. Pana atunci se va pune la punct si un sistem de finantare. "Autobuzele pot fi achizitionate in sistem leasing, dar si pe credit furnizor.

In prezent exista cereri de export catre Bulgaria, Serbia, Croatia, Muntenegru, Siria si Italia", a precizat presedintele si administratorul societatii RomCAR Russian Buses.

La Rocar, doar lichidatorii traiesc bine

Daca la Resita lucrurile par sa mearga ca unse, ce se intampla insa la Rocar ? Prin Hotararea nr. 13/17.03.2004 a Colegiului de Conducere al fostului APAPS (actual AVAS), s-au aprobat dizolvarea si declansarea procedurii de lichidare voluntara a societatii. "Adunarea Generala a Actionarilor de la SC ROCAR SA Bucuresti, prin Hotararea nr.

1/31.03.2004 a adoptat dizolvarea si lichidarea voluntara a societatii, in conformitate cu OUG nr. 88/1997, cu modificarile si completarile ulterioare, Legea nr. 137/2002 cu modificarile si completarile ulterioare si HG nr. 577/2002.

In urma licitatiei din 27.05.2004, organizata de AVAS - Directia de Elaborare si Urmarire Acte Legislative si Lichidari Voluntare -, a fost desemnat lichidatorul societatii comerciale ROCAR SA, firma PricewaterhouseCoopers Management Consultants SRL Bucuresti, cu care s-a incheiat contractul de angajare nr. 146/02.06.2004", ne-au declarat surse din guvern.

Intreg patrimoniul societatii in lichidare a fost vandut astfel: in urma licitatiei organizate pe 15.12.2004 a fost vandut activul industrial la pretul de 6.400.000 euro + TVA (circa 240.000.000.000 lei + TVA) catre firma Prelude 2000 SRL. Din pretul total, 139.033 euro au fost platiti intr-un cont escrow.

Aceasta suma reprezinta valoarea a 15 loturi de teren in suprafata totala de 4.880,87 mp, ce fac obiectul procedurii de restituire conform Legii nr. 10/2001. Totodata, in urma licitatiei din 19.04.2005, au fost vandute imobilele situate in Str. Bazaltului nr. 14-20 si nr. 32-40, la pretul de 4.647.188.062 lei + TVA catre firma Said Invest SRL.

« Deoarece procesul-verbal de adjudecare prin care SC Prelude 2000 SRL a fost declarata castigatoare a licitatiei din 15.12.2004 face obiectul unui litigiu aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti, Sectia a VI-a Comerciala, pana in prezent nu s-a procedat la distribuirea sumelor aflate in contul de lichidare catre creditorii societatii", ne-au declarat sursele mentionate.

Cuantumul acceptat al comisionului cuvenit lichidatorului pentru perioada 23.07.2004-25.04.2005 este in suma totala de 24.035.976.067 lei, inclusiv TVA.

Intre presedintie, Nastase si Becali

Ce ar mai fi de adaugat, pentru culoare, in toata aceasta poveste? Doar trei lucruri. In primul rand, ca Rocar a inregistrat profit dupa 1990 numai in perioada in care a fost condusa de un consilier prezidential: Dan Vuerich.

Performantelele acestuia - in care nu putem sa nu diluam si apropierea de PDSR, candidatura la Primaria Sectorului 5 si la parlament, pe listele celor trei trandafiri - l-au recomandat probabil lui Traian Basescu, dupa ce fusese mai multi ani consilierul lui Ion Iliescu.

Intre anii 1992 si 1999, cand a fost director general, apoi manager si in 1998 consilier la Rocar, societatea a disponibilizat jumatate din angajati, dar si-a insutit datoriile. Dupa aceea, nu a mai produs decat pierderi.

In al doilea rand ca, dupa ce isi depusese cuponul primit la programul de privatizare in masa la Rocar, Adrian Nastase trebuie sa fi simtit multa amaraciune cand societatea a intrat in lichidare, chiar in mandatul sau de prim-ministru.

Si, nu in ultimul rand, trebuie reamintit cum vedea APAPS afacerea Rocar: atunci cand Gigi Becali si-a anuntat intentia de a cumpara firma, unul dintre oficialii vremii a declarat nonsalant: "La Rocar s-ar putea face afaceri imobiliare sau s-ar putea produce orice, inclusiv pufuleti sau paltoane". Asa au pierdut romanii, in anul 2004, singurul constructor de autobuze din tara.

Saptamana Financiara, George Stoica, 13 iun 2005"


13-06-2005 10:51:04
   
andrei
Active member

Din: Paris (Bucuresti 1967-1985)
Inregistrat: 08-03-2005
Postari: 66
Asta mai lipsea firmei Rocar (daca mai exista inca) !

Iata un alt articol, despre acest eveniment :
http://www.masini.ro/stiri-detalii,1886 ... a-S.A..htm

Andrei


13-06-2005 23:09:22
   
Pagini: 1