FORUMUL PRIETENILOR MIJLOACELOR DE TRANSPORT DIN ROMANIA
Bine ati venit
FORUMUL PRIETENILOR MIJLOACELOR DE TRANSPORT DIN ROMANIA | Lista de useri | Reguli

FORUMUL PRIETENILOR MIJLOACELOR DE TRANSPORT DIN ROMANIA / EUROPE / Belgrad    
Autor
Mesaj Pagini: 1
minimal
New member

Inregistrat: 08-09-2005
Postari: 6
Am petrecut Revelionul trecut la Belgrad, un oras surprinzator de frumos si interesant. Nu am apucat sa "exploram" mai mult decat centrul, data fiind perioada de doar 2 zile cat am stat, dar  m-am gandit sa va povestesc ce am vazut legat de transportul in comun.

Fiind 31 dec si 1 ian, probabil ca era un parc redus, pentru ca nu am vazut prea multe mijloace de transport in comun. In orice caz, din ce am vazut, alternau autobuze noi Mercedes, cu rable vechi Ikarus. Tramvaiele nu aratau nici ele prea bine.

Linia de tramvai este mai ingusta decat in Bucuresti, distanta dintre sine fiind cam cu 15-20% mai mica. De asemenea, tramvaiele in general circula pe langa trotuare si nu pe mijlocul bulevardelor.

Bulevardul principal din centru are benzi rezervate pt. bus/taxi pe ambele sensuri, (gen Regina Elisabeta in Buc., dar nu e cu sens unic), benzi pe care vedeam trecand 30 de taxiuri si un autobuz. Nu-mi dau seama daca era din cauza ca toata lumea iesise la cumparaturi pe 31 dec., dar efectiv taxiurile nu se mai terminau si era o nebunie generala (totusi fara ambuteiaje). Autobuzele erau cam goale.

Pe 1 ianuarie dimineata bulevardul principal era inchis circulatiei auto si devenise pietonal, multa lume iesise pe strazi la plimbare.. Tramvaiele si autobuzele care intretaiau acest bulevard se chinuiau pe niste stradute foarte inguste. Din nou fara ambuteiaje. :wink2:

site-ul companiei de transport public:
http://www.gsp.co.yu/english/main.htm

orarul liniilor:
http://www.beograd.org.yu/cms/view.php?id=201641

de remarcat ca au si transport de noapte. :nod:


09-09-2005 09:24:43
   
ManAndCat
Active member

Inregistrat: 24-07-2005
Postari: 859
Stiu despre Belgrad ca au ecartament de 1000, ca la Iasi.
Au tramvaie KT4 si T4D ex Halle. Troleibuzele nu-mi plac, cred ca sunt Ziu (sovietice).


09-09-2005 09:38:57
Site  
Pagini: 1