FORUMUL PRIETENILOR MIJLOACELOR DE TRANSPORT DIN ROMANIA
Bine ati venit
FORUMUL PRIETENILOR MIJLOACELOR DE TRANSPORT DIN ROMANIA | Lista de useri | Reguli

FORUMUL PRIETENILOR MIJLOACELOR DE TRANSPORT DIN ROMANIA / judetul SIBIU / extindere transport cu troleibuze in MEDIAS    
Autor
Mesaj Pagini: 1
sisintea
Admin

Din: Medias
Inregistrat: 03-03-2005
Postari: 1080
Cind exista implicare rezulta: http://www.sibianulonline.ro/articol/zi ... /7110/368/

09-09-2005 12:43:08
E-mail | Site  
sisintea
Admin

Din: Medias
Inregistrat: 03-03-2005
Postari: 1080
Redau aici articolul:


DU-MĂ ACASĂ, TROLEIBUZ 

05 septembrie 2005 

de Milu OLTEAN

Societatea de transport local, Meditur SA va extinde reţeaua de troleibuze pe strada Govora şi în capătul străzii 1 Decembrie. Medieşenii vor călători pe aceste trasee la sfârşitul anului.

Ca urmare a redresării Mediturului aflat până nu demult în colaps financiar, Consiliul Local a aprobat la şedinţa din luna august acordarea a două miliarde de lei vechi transportatorului local, pentru investiţii în extinderea reţelei de troleibuze precum şi în achiziţionarea unui troleibuz.
Troleele vor trece pe strada Govora

Acum troleele intră în cartierul Gura Câmpului pe strada Nucului, traseul continuându-se pe strada Clujului şi pe strada 1 Decembrie, via zona centrală a oraşului. Extinderea reţelei va acoperi marginea cartierului Gura Câmpului, prin continuarea traseului de pe strada Nucului pe strada Govora, cu întoarcere în capătul străzii 1 Decembrie. Potrivit directorului Meditur, Gheorghe Roman, lucrările urmează să înceapă în cel mai scurt timp şi vor fi finalizate până la sfârşitul anului.


Directorul Meditur, Gheorghe Roman: "Noul traseu implică o buclă, care va acoperi şi marginea cartierului Gura Câmpului. Reţeaua de pe strada Clujului nu va fi dezafectată, ci va fi folosită ca o linie de rezervă în cazul unor avarii".


Trasee noi şi la anul

Directorul Meditur spune că extinderea reţelelor de troleibuz va continua şi anul viitor în cartierul Vitrometan şi la ieşirea din Mediaş către Sibiu. "Planurile de viitor implică extinderea reţelei pe şoseaua Sibiului, până în zona industrială de la capătul oraşului, precum şi extinderea pe strada Vidraru, pentru acoperirea întregului cartier Vitrometan" a adăugat Gheorghe Roman.--------------------------------------------------------------------------------


Concesionare sub semnul întrebării

În ultimii ani, transportatorul local Meditur a fost o adevărată gaură neagră pentru bugetul local, funcţionând la limită şi înghiţind resurse bugetare însemnate. Starea de criză a firmei Consiliului Local i-a determinat pe consilierii să înceapă, în cursul anului trecut, demersurile pentru concesionarea activităţii de transport public. Scandalurile s-au ţinut lanţ, cu susţinători şi opozanţi ai ideii de concesionare, totul culminând cu demiterea fostului director, la începutul acestui an. Înlocuirea managerului pare să fi fost de bun augur, deoarece ultimele raportări bugetare arată că Mediturul funcţionează pe profit.

Cum societatea, potrivit edililor, a devenit profitabilă, varianta concesionării activităţii de transport public local pare a fi una tot mai puţin agreată de consilierii locali. Astfel, Mediturul ar putea rămâne, în continuare, sub tutela Consiliului Local. "În contextul în care se face performanţă, am putea să regândim poziţia faţă de Meditur, în aşa fel încât activitatea de transport public să nu mai fie concesionată", a declarat consilierul local Marcel Piteiu.--------------------------------------------------------------------------------


20.000 de medieşeni merg cu troleul

În fiecare zi peste 20.000 de medieşeni circulă cu troleibuzele Meditur. Societatea se bazează acum pe 15 troleibuze.09-09-2005 12:45:28
E-mail | Site  
Pagini: 1