FORUMUL PRIETENILOR MIJLOACELOR DE TRANSPORT DIN ROMANIA
Bine ati venit
FORUMUL PRIETENILOR MIJLOACELOR DE TRANSPORT DIN ROMANIA | Lista de useri | Reguli

FORUMUL PRIETENILOR MIJLOACELOR DE TRANSPORT DIN ROMANIA / totul despre AUTOBUZE / In curs de omologare    
Autor
Mesaj Pagini:  1 2
ManAndCat
Active member

Inregistrat: 24-07-2005
Postari: 859
Nu stiu ce sa spun despre acest autobuz din punct de vedere tehnic. Trebuie testat pe drumurile extraterestre din Bucuresti. Daca rezista aici, rezista si in Iraq. Cred ca ar trebui putin inaltat fata de sol.
In privinta aspectului, intr'adevar arata ca o jucarie cam pretentioasa, iar designul are ceva din specificul asiatic, ca ochii personajelor din desenele animate japoneze, dar pare OK. Ar fi interesant si un model cu 3 usi.
Daca RATB va cumpara astfel de vehicule, ar trebui sa cumpere mai multe sau sa faca un contract pe vreo 5-10 ani, nu sa ia vreo doua-trei si pe urma sa caute alte solutii. Una este cand ai multe autobuze de un tip si alta e cand nu mai stii cate tipuri de vehicule sunt. Cred ca pretul e convenabil, iar calitatea sper ca e buna. Este vorba totusi de o masina, nu de o pereche de chiloti din complexul Europa, iar producatorul pare o companie serioasa, chiar daca necunoscuta.
Intr'adevar, chinezii fac lucruri pe masura buzunarului si pretentiilor fiecaruia. Lucrurile chinezesti sunt de doua feluri: ieftine si bune, pe de-o parte, si ieftine, pe de alta parte.


05-08-2005 21:31:24
Site  
ha
Active member

Din: Tirgu Mures
Inregistrat: 28-07-2005
Postari: 153

sdanescu a scris:

Incepusem expunerea parerii mele cu doua intrebari, insa nu mi s-a raspuns la niciuna... Din pacate designul acestui autobuz urban este fragmentat, suprafetele vitrate sunt neuniforme, iar trecerile dintre ele se fac cu ajutorul vopselei. Practic, se utilizeaza o tehnologie moderna (geamuri lipite), insa forma acestora nu este dusa pana la capat (probabil din cauza preturilor fiecarei componente). Acest "machiaj" care suplineste suprafetele lipsa a mai fost folosit la un moment dat si la Dacia Pitesti prin anii 86-87 iar motivul utilizarii a fost economia... Privind caroseria din partea stanga, pot spune cu siguranta ca un Mercedes Conecto arata mult mai bine desi: 1 - nu sunt un fan al acestui model, 2 - e fabricat in Turcia. Detaliile de finisare (si mai ales de conceptie al acestuia din urma) sunt net superioare. Nu fac reclama acestei firme, dar sunt cele mai noi autobuze sosite in Timisoara, si ca atare ma raportez la ele. Sistemul de afisaj al acestui prototip e si el destul spartan. Ca atare, nu cred ca incape comparatie din pct de vedere a designului, cu modelele europene. Eventual (si aici are mari sanse) le concureaza pe cele produse in statele foste membre ale uniunii sovietice. La interior, din cate am reusit sa remarc, corpurile de iluminat sunt plasate pe mijloc, solutie ce poate fi intalnita si in tramvaiele germane fabricate in 1968 (sau mai recent la Timis-urile 2 de prin 80) - probabil tot din motive de economie... Despre partea dreapta (cea cu usi) nu ma pronunt deoarece nu am vazut inca nici o imagine... Postez si o imagine cu un Conecto - vedere de pe aceeasi parte ca si cea de mai sus, petru a putea face o comparatie intre cele doua.


Faci referire la locurile pe care le-am lasat in colorate nu?06-08-2005 13:33:31
   
ha
Active member

Din: Tirgu Mures
Inregistrat: 28-07-2005
Postari: 153
Nu m-am putut abtina sa nu fac un model articulat :) Iata-l: :D06-08-2005 13:34:37
   
sdanescu
Active member

Din: timisoara
Inregistrat: 01-06-2005
Postari: 285
Da, la acele zone m refeream, dar si la cea de dupa ultimul geam lateral (spre spatele autobuzului). In plus privind cu atentie partea din fata (dar numai aceasta), am realizat ca seamana foarte mult cu unul din modelele Scania... Tot la partea estetica mai sunt probleme la tipul de geamuri utilizate... Nu exista o continuitate, si ca atare rezolvarea nu e cea mai buna...

07-08-2005 13:42:45
   
ha
Active member

Din: Tirgu Mures
Inregistrat: 28-07-2005
Postari: 153
Daca orivesti atent la pozele din interior, parca sunt folosite alte tipuri de geamuri, geamuri fixe, fara posibiltate de deschidere. Oare care va fi din serie?

07-08-2005 13:49:48
   
icsilviu
Active member

Din: Bucuresti
Inregistrat: 21-06-2005
Postari: 30
Euroedi, ati vandut cumva autobuze interurbane Agentiei Nationale a Taberelor din Romania? Am vazut un autobuz un autobuz f. asemanator cu cele din poze ieri in centru.

07-08-2005 18:43:16
E-mail  
EUROEDI
Member

Din: BUCURESTI
Inregistrat: 04-08-2005
Postari: 19
Am spus de la bun inceput ca este un prototip. Noi am realizat 4 autobuze (EuroEdi ZJZ 6120G) pentru a putea sa le testam compatibilitatea partilor componente intre ele (motor, cutie de viteza, axe, suspensie), probleme tehnice ce pot aparea dupa un numar de Km, costuri si bineinteles fiabilitate. In esenta seria 0 va arata ca acesta cu mici modificari exterioare si interioare. Geamurile pentru modelul de serie vor fi fixe am spus ca autobuzul are in dotarea de serie A/C (climatronic) cu jet zonal si 24 senzori, de asemenea autobuzul de serie va avea 3 usi de acces (la aceasta capacitate de transport normele si directivele europene impun existenta a 3 usi de acces). Autobuzele nu pot avea o garda mai mare deoarece nu uitati este low-floor (nici o treapta de acces). Dupa parcurgerea unui numar de 300.000Km si testele fiind incurajatoare am decis sa dezvaluim proiectul nostru in primul rand celor pasionati de acest domeniu deoarece parerea voastra nu poate fi decat una obiectiva de care vom tine cont si astfel produsul final va corespunde unor cerinte cat mai mari.
Nu cred ca autobuzul nostru seamana cu Mercedes Conecto sau cu un alt tip, nici nu am avut intentia.


08-08-2005 16:25:05
Site  
ha
Active member

Din: Tirgu Mures
Inregistrat: 28-07-2005
Postari: 153
Ei bine, dar la modelul de serie sa faceti geamul sa urmareasca forma caroseriei. Vezi de mai sus. :)

10-08-2005 10:15:10
   
Pagini:  1 2